Diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Diş fırçalamak orucu bozar mı İşte yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 09:31

Ramazan ayında vatandaşların en çok merak ettiği konular genellikle orucu bozan durumlarla ilgili oluyor. Her gün düzenli olarak dişlerini fırçalayan vatandaşlar da diş fırçalamanın orucu bozup bozmadığını merak ediyor. Konu hakkında özellikle Diyanet'in ne dediğini araştıran vatandaşlar, 'Diş fırçalamak orucu bozar mı?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, Diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalanır mı?

Haberin Devamı

İftar ve sahurdan sonra kişisel bakımlarını genellikle sabah saatlerinde yapan vatandaşlar diş fırçalamanın orucu bozup bozmayacağını sorguluyor ve konuyla ilgili en net bilgiyi Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden almak istiyor. İşte, 'Diş fırçalamak orucu bozar mı?' sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği yanıt...

DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ağız ve diş sağlığı da gündeme gelen önemli konular arasındaki yerini aldı. Orucu bozup bozmadığı en çok merak edilenlerden biri de diş fırçalama oldu. İşte, Diyanet'in yüz binlerce insanının yanıtını merak ettiği bu soruya verdiği cevap...

Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 220). Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsakten önce ve iftardan sonra fırçalanması, oruçluyken fırçalanacaksa macun kullanılmaması uygun olur.

Haberin Devamı

HÜRRİYET RAMAZAN ÖZEL SAYFASI

hurriyet.com.tr'nin okurları için hazırladığı Ramazan sayfasından Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerini sorgulayabilir, teravih namazı saatlerini öğrenebilirsiniz. Bunların yanı sıra Ramazan sayfamızdan Ramazan'a dair tüm merak edilen soruların cevaplarını bulabilir, ayrıca 'ramazanda sağlık' ve 'bugün ne pişirsem' bölümlerinden de faydalanabilirsiniz.

HÜRRİYET RAMAZAN SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!