Diplomat zırhı içinde uyuşturucu kuryeleri

Güncelleme Tarihi:

Diplomat zırhı içinde uyuşturucu kuryeleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 00:00

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekiplerinin bir yıl önce Kumburgaz’da, kırmızı plakalı diplomatik araçlarıyla 700 bin adet uyuşturucu hap getiren 2 Kuzey Koreli diplomatı kıskıvrak yakalandığı oparasyonun görüntüleri ortaya çıktı. Türk basınında ilk kez yayınlanan görüntülerde diplomatik dokunulmazlık zırhından yararlanan diplomatların uyuşturucu ticareti tüm çıplaklığı ile gözler önüne serildi.

OPERASYONUN yapıldığı gün kameraya alınan görüntülerde Halil Akbal ile Abdülkadir Balkan adındaki şüpheliler, park halindeki Opel Omega marka C 5904 kırmızı diplomatik plakalı araca doğru yaklaşıyor. Kırmızı plakalı aracın içinde ise, Kuzey Koreli iki diplomat oturuyor.

Kapıyı açan şüpheli, içerdekilere önceden belirlenen parolayı söylüyor. Parola: "My name is Ahmet", yani "Benim adım Ahmet." Bunu söyledikten sonra cebinden çıkardığı 10 doları, Türkçe bilmeyen Kuzey Koreli diplomatlara gösteriyor. Böylece parola ve işareti tamamlanmış oluyor.
/images/100/0x0/55eae8b5f018fbb8f89e71b0

HAP DOLU VALİZLER

Bu iletişimin ardından şüpheli Halil Akbal, kendisini diğer otomobilde beklemekte olan arkadaşı Abdülkadir Balkan’ı yanına çağırıyor. Her ikisi de diplomatların getirdiği uyuşturucu haplarla dopdolu valizleri almak için kırmızı plakalı otomobilin bagajına yöneliyor. Olup bitenleri dikiz aynasından kontrol eden ve dokunulmazlığa sahip araçtan dışarı adım dahi atmayan diplomatlar, düğmeye basarak bagaj kapısını açıyor. Böylece birkaç saniye içinde tıkabasa uyuşturucu hap dolu iki adet gri valiz, diplomatların aracından çıkıp, diğer otomobilin bagajına giriyor. Kaçakçıların tüm hareketlerini kameraya kaydeden narkotik
/images/100/0x0/55eae8b5f018fbb8f89e71b2
dedektifleri hemen operasyonu başlatıyor ve şüphelileri gözaltına alıyor.

SINIRDIŞI EDİLDİLER

Kuzey Koreli diplomatlar Sung Ryang The Won ile Kim Song Jin hakkında, 56 paket haline getirilmiş 115 kilo ağırlığındaki toplam 700 bin adet Captagon hapın taşıyıcıları olarak işlem yapılıyor. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Kuzey Kore Büyükelçiliğinde görevli oldukları belirlenen kurye diplomatlar, operasyonun ardından sınır dışı edildi. Ve böylece Türkiye"de ilk kez, diplomatların yer aldığı bir uyuşturucu kaçakçılığı, polis kamerasınca saniye saniye görüntülenmiş oldu.

Hepsi filme alındı

Kuzey Koreli diplomatlar Sung Ryang The Won ile Kim Song Jin’in diplomatik kırmızı plakalı araçlarıyla yaptığı uyuşturucu kaçakçılığını polis saniye saniye görüntüledi. Diplomatlar, sınırdışı edildi.

Kuzey Kore’de her 4 kişiden biri asker

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Kore Yarımadası, kuzeyinin komünist hakimiyetine girmesi, güneyinin ise Batıya dönük bir politika izlemesiyle Kuzey ve Güney Kore olmak üzere ikiye bölündü. Kuzey Kore’de, Demokratik Kore Halk Cumhuriyeti adı altında 1948 yılında sosyalist bir diktatörlük kuruldu. 1994 yılında Kuzey Kore’nin ilk lideri olan I. Kim Jong’un ölümünden sonra, ülkeyi oğlu II. Kim Jong yönetiyor. Kore İşçi Partisi’nin idaresi altındaki ülkede en yüksek mertebeye sahip olan ulus meclisi, yasama yetkisi olarak, anayasa mahkemesi de adli otorite olarak hizmet veriyor. Dünyanın en askerileşmiş devleti olan Kuzey Kore’de hemen hemen her dört vatandaştan biri herhangi bir askeri mevkide hizmet veriyor. Kuzey Kore’nin geniş ve kapsamlı kimyasal silah programına sahip olduğu söyleniyor. Ayrıca daha küçük boyutlarda biyolojik silah programı da var. Kuzey Kore’nin Birleşmiş Milletler’de sürekli özel temsilcisi bulunuyor, fakat ABD ile karşılıklı diplomatik temsilcilikleri kurulmuş değil. Başkenti Pyongyang, nüfusu 22.5 milyon.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!