Dinleme, Türkiye’nin sorunu

Güncelleme Tarihi:

Dinleme, Türkiye’nin sorunu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 00:00

Ergenekon davasında bir avukatın telefonlarının dinlendiği şikayeti üzerine, davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün’ün, "Hákimin dinlenmediğini kim iddia edebilir ki" sözleri ve salondakilerce alkışlanması gündeme damgasını vurdu. Hakim Şengün, şunları söyledi:

Yasadışı olarak dinlendiğime ilişkin herhangi bir duyumum yok. Eğer duyumum olsa, bunu mahkeme salonunda açıklamam ve hemen ilgili mercilere bildiririm. Benim orada açıklamam, tamamen o andaki konuşmanın karşılığıydı.

Telefon konuşmalarının dinlendiği, izlendiği iddiaları gündemden hiç düşmüyor. Telefonla konuşurken herkes bir şeyler duyuyor. Bu konuda toplumda büyük bir rahatsızlık var. Ben özel durumumu değil, genel olarak düşüncelerimi ortaya koydum. Bu, Türkiye’nin sorunu.

Parmak basmış oldum

Bu sözlerimin, televizyonlarda ilk haber, gazetelerde manşete çıkmasından rahatsız oldum. Haber olmak ya da haber üretme gibi bir şeye girmem, öyle bir arzum da asla olmaz.

Ama herkes tarafından bilinen, her ortamda konuşulan, artık olağanlaşan konuşmalara ben de parmak basmış oldum. Bu konuya kamuoyunda kim parmak basmadı, kim konuşmadı ki? Yasadışı telefon dinleme ya da ortam dinlemesi konusu TBMM’de de dile getiriliyor. Yasadışı dinlemelere karşı TBMM’de komisyon kuruldu."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!