Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'a olay yerinde tatbikat yaptırıldı

Güncelleme Tarihi:

Dinkin katil zanlısı Ogün Samasta olay yerinde tatbikat yaptırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2007 00:23

İSTANBUL'da Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin zanlısı olarak Samsun'da yakalandıktan sonra İstanbul'a getirilen Ogün Samast'a, polis dün gece olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı tatbikat sırasında zanlı Samas'ın üzerindeki polis montu ile şapkası dikkati çekti.

Haberin Devamı

Samsun Otobas Terminali'nde yakalandıktan sonra İstanbul'a getirilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Hrant Dink'in cinayet zanlısı Ogün Samast'a gece saat 23.30 sıralarında olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Suikastin gerçekleştiği Halaskargazi Caddesi, tatbikat öncesi çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Çevik Kuvvet ve Özel tim ekipleri, Agos Gazetesi önünde bekleyen yaklaşık 50 kişilik grubu abluka altına aldı. Çevre güvenliği sağlandıktan sonra cinayet zanlısı Ogün Samast, başında polis şapkası ve üzerinde polis montu ile Terörle Mücadele ekipleri tarafından olay yerine getkirildi. Kar maskeli Özel Tim görevlilerinin etten duvar ördüğü zanlı Samast'ın soğukkanlı olduğu dikkati çekti.

Yaklaşık 15 dakika süren tatbikat sonrasında Samas, yine getirildiği gibi sıkı güvenlik önlemleri altında Emniyet'e götürülürken, çevrede bekleyen ve polisin abluka altına aldığı grup, “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz” diye slogan attı.

Haberin Devamı

DİNK'İN AVKATI TATBİKATI TV'DEN ÖĞRENDİ

Tatbikatın yaptırıldığı sırada bir televizyon programında konuşmacı olarak yer alan Dink’in avukatı Erdal Doğan, bu haberi televizyondan öğrendi. Duruma tepki gösteren avukat, kendisine haber verilmediğini, gerekirse  tatbikatın tekrarlanabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!