Dink kararını tartışmak suç

Güncelleme Tarihi:

Dink kararını tartışmak suç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 00:00

Ege ve Marmara Bölgesi baroları, Denizli Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen güncel hukuk ve meslek sorunlarının görüşüldüğü toplantıda bir araya geldi.

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, şunları söyledi:
“Hrant Dink davası sonrası yapılan tartışmaları çok vahim buluyorum. Hukukun kendine özgü, soğuk, dar ve teknik kalıpları vardır. Bu herkes için bir güvencedir. Çünkü hukukun algısı ile toplumun algısı farklıdır. Ama siz böyle kararları kamuoyunda, medyada tartışırsanız, yargılamalar böyle medyada ve bir takım yerlerde yapılırsa, bu gerçekten vahim demektir hukuk devleti için. Bu karar henüz kesinleşmiş bir karar değildir. Yargıtay süreci var. Ama şimdi Cumhurbaşkanı, Başbakan, Adalet Bakanı ve bir takım siyasiler açıklama yapıyorlar. Anayasa’yı hatırlatıyorum. Hiç kimse yargıçlara emir veremez, tavsiyede bulunamaz ve telkinde bulunamaz. Şimdi bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan çıkıp da ‘Durun bakalım daha Yargıtay var. Orada inşallah bu işler düzelir’ mealinde bir şeyler söylerse, oradaki yargıçların durumunu düşünebiliyor musunuz? Üstelik bu yapılan suçtur. Açık söylüyorum. Bir de Anayasa’nın yargı görevi yapanı etkilemeye yönelik maddesine aykırıdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!