Dingil’den tazminata ret

Güncelleme Tarihi:

Dingil’den tazminata ret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 00:00

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, "Sayın Dingil" başlıklı köşe yazısında "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla Hürriyet Gazetesi ve yazar Bekir Coşkun aleyhinde açtığı tazminat davası reddedildi.

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü karar duruşmasında, Fırat’ın avukatı Muammer Cemaloğlu, basın özgürlüğü sınırlarının aşıldığını öne sürerek, 20 bin YTL manevi tazminat talebinde bulundukları davanın kabul edilmesini talep etti. Hürriyet Gazetesi ve Coşkun’un avukatı Doğa Kavak ise "Coşkun’un yazısının eleştiri niteliğinde olduğunu ve Coşkun tarafından yazıya alınan olayların gerçeğe uygun olaylar olduğunu" savunarak, davanın reddine karar verilmesini istedi. Yargıç Reha Kaptan, davanın reddine karar verildiğini açıkladı.

Ne yazmıştı?

Hürriyet yazarı Bekir Coşkun’un 4 Nisan 2008 tarihinde "Sayın Dingil" başlıklı köşe yazısında, "Dingil"i tarif etmişti. Coşkun yazısında, özetle şöyle yazmıştı:

"Dingil; genelde kamyonlara bir cingözlük eseri olarak sonradan monte edilen, fren gücünü azaltan ama avantadan fazla mal taşınmasını sağlayan, iki tekerlek arasındaki demire denir. Bir anlamı daha; sirklerde tel cambazlarının telin üzerinde dengede durmasını sağlayan uzun sırık, dingil. Neyse, bizim konumuz; Sayın Dingil... Sayın Dingil’in siyasetçiliği yanında bir de şirketi var. İhracat yaptığı Ukrayna’dan gelen uyarı üzerine gümrük müfettişlerimiz baktılar, sahte mühür ve evrak düzenlenerek "Hayali ihracat" yapılmış, devlete verilen zarar milyonlarca dolar. Verilen teşvik primleri geri alındı. Dava sürüyor. Bizler böyle işler yapamayız. Ama ne yapacaksınız, bizler "edepsiz", "akıl sağlığı olmayan", "sapık" insanlarız, Sayın Dingil "halkı seven" birisi..."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!