Dine dayalı eğitim sinsice yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Dine dayalı eğitim sinsice yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Galip Karagözoğlu, dine dayalı alternatif eğitim sistemlerinin, eğitime egemen olmaya başladığını iddia etti. Prof. Karagözoğlu, ‘‘Demokrasinin ve devrimlerin korunmasında önemli rol oynayan eğitim fakültelerine, bu konuda büyük görev düşmektedir’’ dedi.

Prof. Galip Karagözoğlu, Türk eğitim sisteminde, öğretmenleri yetiştiren eğitim fakültelerinin çok büyük sorumluluk ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Eğitim fakültelerinin Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren öğretmenler yetiştirmesi gerektiğini vurgulayan Karagözoğlu, şöyle konuştu:

‘‘Acaba eğitim fakültelerimiz, bu kutsal görevi yerine getirebiliyor mu? Öğretmenlerimizin demokrasiyi, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve laikliği koruyacak ve kollayacak niteliklere sahip birer lider olarak yetiştirilmeleri gerçekleştirilebilmekte midir?’’

Karagözoğlu, mevcut 49 eğitim fakültesinde görevli 3428 öğretim elemanı ile 99690 öğretmen adayına Milli Eğitim Temel Kanunu'ndaki amaçlara uygun eğitim verilmeye çalışıldığını kaydetti. Karagözoğlu, ‘‘Ancak bu eğitimin, söz konusu amaçları ne derece gerçekleştirildiği şüphelidir ve tartışmalıdır. Fakültelerin büyük bir bölümünde belli tarikatların düşüncelerine hizmet eden alternatif eğitim sistemlerinin egemen olduğu görülmektedir’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!