Dinci basından türban için terör çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Dinci basından türban için terör çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Radikal dinci basından bazı dergi ve gazeteler, türban yasağına karşı kışkırtıcı propagandalar yapmaya başladılar. Bu gazete ve dergiler, ‘‘Türban yasağına karşı cihad farzdır’’ çağrısıyla, eylemlerin yaygınlaştırılması için yapılması gerekenleri de sıralıyorlar.

Radikal dinci basın, üniversitelerin açılış sürecinde gençlere ‘cihad (dini amaçlı topyekün savaş) çağrısında’ bulundu. Haksöz ve Değişim dergileri ile haftalık Selam Gazetesi, türban mücadelesini yükseltme çağrısı yaptı.

Haksöz Dergisi'nde ‘Bu fitneye karşı cihad farzdır’ denildi.

Aynı dergide ‘Kendisini Müslüman diye tanımlayan kişiler hep mazeretlerin ardına mı sığınacak? Rektörlerin insafını mı kollayacak? Baskılar karşısındaki sinmişliği bertaraf etmek, ertelenemeyecek bir görev olarak önümüzde durmaktadır’ ifadesine yer verildi.

Yine aynı dergide, şu yorum yapıldı:

‘‘Başörtüsü zulmü geri dönmeyi, küsmeyi, vazgeçmeyi ya da atıl beklemeyi değil; ayakta kalıp direnmeyi gerektirmektedir. Direnişimiz, kimliğimizi cahiliyeden arındırma andı olmalıdır. önemli olan bu dayakmaları hemen kırabilmek değil, bu dayatmaları kırabilecek bir kimlik ve mücadele hattı oluşturabilme iradesini kuşanmak, güç ve emeklerimizi irtibatlandırabilmektir.’’

Haksöz Dergisi'ndeki bir başka yazıda ise başörtüsüne yapılan saldırıların fitne olduğu vurgulanarak, şu sözlere yer verildi:

‘‘Bu fitneye karşı cihad farzdır. Müşriklerin saldırıları inandık diyenlerin inanıp inanmadıklarını ortaya koymaktadır. Allah kafirlere fitne çıkarma fırsatı vermektedir ki, fitneye karşı cihad edeni ve etmeyeni gözlerimizin önüne sersin.’’

Değişim Dergisi ve Selam Gazetesi'nde ise türban eylemlerinin Türkiye'nin tüm üniversitelerine yaygınlaştırılması konusunda yapılması gereken çalışmalardan bahsedildi.

Değişim Dergisi konu hakkında, ‘Başörtüsü yasağı Anadolu’daki üniversitelerde de oldukça yoğun uygulanıyor ama seslerini duyuramıyorlar. Ne Müslüman medya, ne de Müslüman zenginler onların dertlerini paylaşmıyor. Onların sabrına bizlerin duaları ve gayretli, fedakar Müslümanların sunacağı imkanlar eklenmeli ki topyekün bir hayra dönüşsün imtihan süreci' yorumunu yaptı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!