Dim Vadisi'ndeki orman yangını sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Dim Vadisindeki orman yangını sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2007 17:25

Antalya'nın Alanya ilçesinde Dim Vadisi'nde çıkan orman yangını ile ilgili durumu şüpheli bulunan 1 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Dim Vadisi'nde ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bıçakçı köyündeki yerleşim birimlerine de sıçrayan yangın nedeniyle bölgedeki bazı evler tedbir amacıyla boşaltıldı.

Alanya Orman İşletme Müdürü Tevfik Dikici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın söndürme çalışmalarında 6 helikopter ve 4 uçak kullanıldığını, söndürme ekiplerinin de karadan müdahalede bulunduğunu bildirdi. Şu ana kadar 8-10 hektar arasında orman alanının yandığını kaydeden Dikici, bazı evlerin de hasar gördüğünü söyledi.

Bu arada, vatandaşların yangından önce bir kişinin bölgede bulunduğunu ve şüpheli davranışlar sergilediğini bildirmeleri üzerine jandarma bu kişiyi gözaltına aldı.

Öte yandan, yine öğle saatlerinde Alanya'nın Süleymanlar köyünde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı, söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!