Dilan, sevgilisi var diye öldü

Güncelleme Tarihi:

Dilan, sevgilisi var diye öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 00:00

Adana’da 18 yaşındaki Dilan Biçen’in cesedi sulama kanalında bulundu. Polise göre genç kız ya intihara sürüklendi ya da düğünde tanıştığı bir gençle sevgili olduğu için ailesi tarafından öldürüldü.

Haberin Devamı

ADANA’da Yunus Emre mahallesinde oturan ve açık lisede okuyan Dilan Biçen (18), bir düğünde tanıştığı Yalçın Uğurlu (21) ile arkadaşlık yapmaya başladı. Arkadaşlıkları aşka dönüşen ikilinin gizli gizli buluştuğunu ve cep telefonuyla mesajlaştığını öğrenen anne Maşallah Biçen, kızını bu ilişkiyi bitirmeye zorladı. Ancak Dilan Biçen, sevdiği gençle görüşmeyi sürdürdü.

Düğün videosunu bile izlediler

Anne Biçen, kızının durumunu 19 yaşındaki oğlu Recep’e anlatıp, “Siz konuşun, bu ilişkiyi bitirsin” dedi. Ağabey Recep Biçen, amca çocukları Mehmet Şerif Biçen (24) ve Hasan Biçen’le (19) birlikte çevrede yapılan düğünlerin video görüntülerini toplayıp izleyerek, kızkardeşinin kiminle arkadaşlık yaptığını araştırdı. Ağabey Recep, kız kardeşi Dilan’ın adını sır gibi sakladığı sevgilisinin kimliğini düğün görüntülerinden ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Kanalda sevgiliyi dövdüler

Önceki akşam ağabey Recep, Dilan’a “O genci çağır, gelsin, konuşacağız” diyerek sulama kanalı kenarında beklediklerini söyledi. Erkek arkadaşını çağıran Dilan, ağabeyi Recep, kız kardeşi 15 yaşındaki A. ve amca çocukları Mehmet Şerif ve Hasan ile birlikte sulama kanalının kenarına giderek beklemeye başladı. Bir süre sonra genç kızın görüştüğü Yalçın Uğurlu olay yerine geldi. Ağabey ve amca çocukları Yalçın Uğurlu’yu dövdü. İddiaya göre sevdiği gencin gözleri önünde dövülmesi üzerine öfkelenen Dilan Biçen, yaklaşık 4 metre derinliğindeki sulama kanalına atladı.

‘Silahla vurulup atıldı’

Bu sırada bir kişi 155’i arayıp genç bir kızın tabancayla vurulup kanala atıldığını ihbar etti. Suyu kesilen kanalda sabah saatlerinde yapılan aramada Dilan Biçen’in cesedi olay yerinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulundu. ‘Silahla vurulup, kanala atıldı’ ihbarı nedeniyle ceset incelendi. Ancak, kurşun yarasına rastlanmadı. Ağzından kan sızan Dilan Biçen’in cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

SEVGİLİ: Dilan atladı, ben kaçtım

OLAYI soruşturan Cinayet Bürosu dedektifleri, Biçen ailesi mensuplarının ifadelerini alıp, serbest bıraktı. Sabah saatlerinde ulaşılan Yalçın Uğurlu ise ifadesinde “Beni kanalın kenarında dövmeye başladılar. Bu sırada Dilan da kendini kanala attı. O sırada ben de kaçtım” dedi. Polis, Dilan Biçen’in intihar mı ettiği, yoksa aile meclisi kararıyla infaz mı edildiğini ortaya çıkarmak için araştırmalarını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!