‘Diktatör olacağım’ dersen Çankaya bunu kaldırmaz

Güncelleme Tarihi:

‘Diktatör olacağım’ dersen Çankaya bunu kaldırmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2014 02:13

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı’ndan ayrılmamasına sert tepki göstererek, “‘Şunu başbakan, şunu genel başkan yaptım, hepsi de benim kanatlarımın altındadır, ben Cumhurbaşkanıyım, gelecekte de diktatör bir devlet başkanı olacağım’ diyorsanız, ülkeyi bir felakete götüreceksiniz. Çankaya 864 rakımı bunu kaldıramaz” dedi.

Haberin Devamı

Yerel seçimlerin ardından belediyelere yönelik teşekkür gezilerine Aksaray’da devam eden Bahçeli, Bağlıkaya, Ortaköy, Gülpınar, Selime ve Ihlara ziyaretlerinde özetle şunları söyledi:

ANAYASAMIZ ÇOK NETTİR

“Sonuç olarak yüzde 51 oyla cumhurbaşkanı seçilmiştir. Anayasamız çok nettir. 101’inci maddesi çok açık olarak, kim tarafından okunursa okunsun, rahatlıkla anlaşılabilecek bir sadelikte yazılmıştır. Seçilen şahıs partisiyle ilişkisini koparır, milletvekilliğinden ayrılır. Bu YSK’nın değerli başkanının açıklamasıyla kamuoyuna paylaşılmıştır ve Erdoğan cumhurbaşkanı olarak takdim edilmiştir. Anayasanın 101’inci maddesinin uygulamaya konması gerekir. Erdoğan, milletvekilliğinden partisinden ayrılmayı düşünmeyerek 28 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı makamına oturmayı tercih etmiştir. Bu, ileri demokrasiyi baltalamak, özgürlükleri kısıtlamak, insan haklarını ihlaldir.

Haberin Devamı

BU DEMOKRASİYİ KATLETMEKTİR

Başbakanlıktan ayrılması ve sabırla beklemesi, ülkemiz açısından çok daha faydalı olacaktı; ama bunu yapmayıp ‘ben genel başkanım, ben başbakanım, ben cumhurbaşkanıyım’ diyerek 28 Ağustos’a koşuyorsa bunun tercümesi şudur; ‘Ben cumhurbaşkanıyım; ama sanal bir genel başkan, sanal bir başbakan benimle beraber çalışmaya mecbur kalacaksınız’. Bu demokrasiyi katletmektir, bu anayasayı askıya almaktır. Bu sivil bir cuntayla, mevcut bakanlar kurulunu cuntanın yönetim kurulu olarak kabul edip, ülkeyi tek adam olarak yönetme ihtirasından başka bir şey değildir. Bu yanlış tünele AKP yöneticileri ve milletvekilleri ve Erdoğan girmiş bulunmaktadır.

ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRECEKSİN

Ama ‘şunu başbakan, şunu genel başkan yaptım, hepsi de benim kanatlarımın altındadır, benim dediğimi yapacaklardır, ben cumhurbaşkanıyım, gelecekte de diktatör bir devlet başkanı olacağım’ diyorsanız, ülkeyi bir felakete götüreceksiniz. Çankaya 864 rakımı bunu kaldıramaz ve gün gelecek sözümüzü millet hatırlayacak.”

BOP TÜRKİYE CUNTASI KURULDU

Bahçeli, Davutoğlu’nun adının açıklanmasından sonra da şunları söyledi: “Dış politikasını sıfır sorunla düzelteceğim diyerek, Türkiye’nin her tarafını sorun kuşağı haline getiren kişiyi partinin genel başkan adayı olarak takdim etmiş, Başbakan olmasını istemiştir. Sanal bir genel başkan sanal bir başbakan uygulamasıyla Türkiye’yi bir cunta yönetimine doğru sürükleyecek bir hataya düşmüştür. Büyük Ortadoğu Projesinin (BOP) Türkiye cuntası kurulmuştur. Bu tehlikelidir. Erdoğan ve Davutoğlu, Büyük Ortadoğu Projesi’nin Ortadoğu’yu zindan eden elemanlarıdır. Bunların Türkiye’yi zindan etmesine müsaade edilmeyecektir.”

Haberin Devamı

Atatürk heykelleri yerlerde sürünüyor

“Etrafımız ateş çemberidir. Güneydoğu Anadolu’da neler olduğunu biliyoruz. Oralarda heykeller dikiliyor, oralarda cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelleri yerlerde sürünüyor, sen kalkmışsın Anayasanın 101. maddesinin nasıl çiğneyeceğinin hesabıyla, Türkiye’nin milli devlet anlayışının temellerine konan dinamiti görmemezlikten geliyorsun. Allah vere de bundan bir an evvel uyanasın ve Saddam’ın Irak’taki durumunun nelere mal olduğunu, Türkiye için de böyle düşünmediğini millete anlatabilmelisin. Tehlikeli bir oyun var. Biz MHP olarak yüzde 51 ile seçilmiş olan bir cumhurbaşkanını kendisine değil, milli iradeye saygımızdan dolayı kabul ediyoruz. Ama gittiği yol yol değildir. Bunun altından kalkamaz, benim bir gün söylediğim akıllarına gelir, Bu adamdan cumhurbaşkanı olamaz kanaati milletle paylaşılır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!