DGS ek tercihleri ne zaman yapılacak? ÖSYM DGS ek yerleştirme için duyuru yaptı mı?

Güncelleme Tarihi:

DGS ek tercihleri ne zaman yapılacak ÖSYM DGS ek yerleştirme için duyuru yaptı mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2019 18:57

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) merkezi yerleştirmeleri ardından gözler ek yerleştirme sürecine çevrildi. Boş kontenjanların duyurulması ve kılavuzun paylaşılmasıyla birlikte DGS ek tercihleri de başlayacak Peki, DGS ek tercihleri ne zaman yapılacak? ÖSYM DGS ek yerleştirme için duyuru yaptı mı?

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçlarının açıklanması sonrası, ek tercih süreci adayların gündeminde yer almaya başladı. 2019 DGS ek tercih kılavuzu ve boş kontenjanları açıklandı mı? sorusunun cevabını bekleyen öğrenciler, ÖSYM'den yapılan açıklamaya kilitlendi. Peki, DGS ek tercihler ne zaman başlıyor? Ek tercih tarihleri belli oldu mu? İşte, o konu hakkında bilgiler.

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

2019 DGS ek tercih kılavuzu ve boş kontenjan listesi henüz ÖSYM tarafından yayımlanmadı. 4 Eylül tarihinde ÖSYM DGS'de yerleşen aday sayısını duyurmuştu.

Ek yerleştirmeler için resmi bir tarih açıklaması yapmayan ÖSYM, geçtiğimiz yıl 27 Eylül tarihinde DGS üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından, 11-16 Ekim tarihlerinde ek tercih sürecini başlatmıştı.

Haberin Devamı

Bu bilgiler baz alındığında DGS ek tercih sürecinin iki hafta içerisinde başlaması bekleniyor.

DGS KAPSAMINDA YERLEŞEN ADAY SAYISI AÇIKLANDI

DGS tercih sonuçlarının ardından yerleştirme dönemine dair bazı rakamlar yayımlayan ÖSYM, sürece dair bilgiler verdi. Buna göre;

163 bin 192 aday tercih yaptı. Tercih yapan adaylar, 6 bin 318 program arasından 114 bin 763 kontenjan için işlemlerini gerçekleştirdi.

Bu kapsamda 114 bin 763 kontenjandan 84 bin 460 kişilik sayının bir programa yerleştirildiği açıklandı.

Boş kalan kontenjan sayısı ise 30 bin 303 olarak açıklandı.

EN AZ BOŞ KONTENJAN İKİNCİ ÖĞRETİMDE

Yayımlanan boş kontenjanlar bilgisine göre 525 programda 2 bin 790 kişilik kontenjan olduğunu duyuran ÖSYM, bu kontenjanlara 2 bin 773 kişinin yerleştirildiğini açıkladı. Açıklamada, ikinci öğretim alanında 17 kişilik boş kontenjanın yer aldığı da detaylar arasında yer aldı.

 

BAKMADAN GEÇME!