Dikey geçiş için son gün

Güncelleme Tarihi:

Dikey geçiş için son gün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

DİKEY Geçiş Sınavı'na (DGS) başvurular, bugün sona eriyor. Sınava meslek yüksekokulları, açıköğretim ön lisans programları ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan meslek yüksekokullarından mezun veya son sınıfında bulunanlar, KKTC ile yurtdışındaki üniversitelerin 2-3 yıllık programlarına ÖSYM tarafından yerleştirilen ve mezun ya da mezun olacak olanlar başvurabilecek.

Adaylar, 2 yıllık meslek yüksekokullarında öğrenim gördükleri alanlardaki lisans programlarından 8 tercih yapabilecek. Alanları dışında tercihte bulunan adaylar, sınavda başarılı olsalar dahi hiçbir programa yerleştirilmeyecek.

MÜHENDİSLİK ŞANSI

Alan uygulaması ile meslek yüksekokulu mezunları, alanları doğrultusunda bilgisayar, inşaat, gıda, makine gibi mühendislik fakültelerine girebilecek. Adalet meslek yüksekolu mezunları, hukuk fakültesine, muhasebe bölümü mezunları, işletme ve iktisat bölümlerine, radyo-televizyon, halkla ilişkiler ve fotoğrafçılık bölümü mezunları da iletişim fakültelerine yerleştirilebilecek.

AÇIKÖĞRETİM SINAVSIZ

Ön lisans mezunları da DGS'ye girmeden alanları doğrultusundaki açıköğretim lisans programlarına kayıt yaptırabilecek. YÖK, başvuruların başlamasının ardından, dikey geçiş yapılabilecek alanları yeniden düzenlerken, değişiklikten önce formlarını teslim eden adaylar, ÖSYM numaraları ve yeni tercihlerini içeren dilekçeleri, 15 Mayıs'a kadar ÖSYM'ye ulaştıracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!