Dik durdular

Güncelleme Tarihi:

Dik durdular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2014 01:44

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kurtarılan rehinelerin aileleriyle kavuştuğu Esenboğa Havaalanı’nda yaptığı konuşmada, “Ailelerin acıları üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalktılar. Bugün maskeleri inmiştir. Onların saçının teline zarar gelmesinden ise bütün makamları terk ederiz” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, özetle şu mesajları verdi:

KONUŞMA VAKTİ

- “Bugün bütün bir milletimiz için bayram günüdür. 3 ayı aşkın bir zamandır, gece ve gündüz onları hayal ettik. Rüyalarımıza girdiler. Hep onlarla düşündük, onlarla uyuduk, onlarla kalktık. Çocuklarımızı okşadığımızda, Cumhurbaşkanımız ile birlikte onları düşündük. Deniz’i, Ela’yı düşündük. Öztürk kardeşim ve ekibi, vakur ve metin bir şekilde beklediler. Baş eğmediler, dimdik durdular. Neyi temsil ettiklerinin bilinciyle hareket ettiler. Hepsini alınlarından öpüyorum, kucaklıyorum.

- Onlar biliyorlardır ki yurtdışında bayrağı dalgalandıranların bir bedeli olur. Bundan hoşlanmayanlar, bazen bazı çalışmaların içine girerler. Ama onlar biliyorlardı ki o devletin sahibi aziz milletimiz onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklardı. Bu zaman zarfında, ailelerimizi provoke etmek için çok çalışanlar oldu.

Haberin Devamı

- Dediler ki, bunlar seçim malzemesi olarak kullanılacak, bunlar Cumhurbaşkanlığı seçimi için değerlendirecekler, gizli bir işbirliği var. Ama şu manzara dünyaya ve provokatörlere gösterdi ki bu devlet kendi vatandaşının bir tek saç telini bile dünyaya ve aleme değişmez. Onların bir tek saç teline zarar gelmesinden ise bütün makamları terk ederiz, mevkilerden fedakârlık ederiz, canımızdan dahi fedakârlık ederiz ki tek bir vatandaşın kılı incinmesin. Onlar, bu ailelerin acısını paylaşmaya hazır değillerdi. Onlar, bu ailelerin acıları üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalktılar. Şimdi konuşma vakti. Bugün maskeler inmiştir. Gelin bari bugün bu sevinci paylaşın. Bir kere de bu millet ne hissediyorsa onu hissedin. Bu milletle sevinin, bu milletle ağlayın. Onlara bu çağrıyı yapıyoruz.

- Son mesajım da uluslararası topluma... 4 senedir Suriye’deki Filistin’deki zulme sessiz kalanlara sesleniyorum: 1.5 milyona yakın Suriyeli mülteci kardeşimiz, Irak’tan Suriye’den gelen Arap, Türk, Ezidi, Hristiyan kardeşimiz, onlara kim sahip çıkacak? Bizi bu kardeşlerimize sınırlarımızı açtığımız için tenkit edenlere sesleniyorum: Suriye’de ve Irak’ta yaşayan her bir kardeşimizin her birisi insandır. Bize doğru Anadolu topraklarına sığınmaya gelen kim olursa, sen kimsin, dinin, mezhebin ne diye sormayız. Anadolu toprakları ana yüreğidir, gelin deriz. Bundan sonra da her bir vatandaşımızı dünyanın neresinde olsun koruma kudretini göstermeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Kahramanlara teşekkür

Bütün güvenlik birimlerimize, Dışişleri camiasına, Özel Harekat mensubu kardeşlerimizin üzerinden Emniyet mensuplarımıza, son derece fedakâr şekilde gayret sarf eden MİT mensuplarına da teşekkür ediyorum ki onlar hakkında, başta Müsteşarımız olmak üzere, karanlık komplolar tertip edildiğini hepiniz biliyorsunuz. Öyle isimsiz kahramanlar var ki yüzünü hiçbir zaman görmeyeceğiniz, tanımayacağınız o isimsiz kahramanları selamlıyorum. Allah onlardan razı olsun. Onlara diyorum ki sizler bu millet adına hareket ettiniz, bu millet adına hareket ettiğiniz için, her bir kardeşimin hukukunu koruyacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!