Dijital TV’de Türk imzası

Güncelleme Tarihi:

Dijital TV’de Türk imzası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uzun yıllar ABD'de yaşayan elektronik mühendisi Mehmet Özkan, televizyon tarihinde çığır açan dijital televizyon devriminin en büyük mimarlarından biri sayılıyor. 1965 İstanbul doğumlu olan Mehmet Özkan, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Amerika'ya yerleşti. ABD'de elektronik konusunda master yapan Özkan, daha sonra işletme üzerine de doktora yaptı. Dünyaca ünlü Fransız elektronik şirketi Thomson'ın ABD'deki araştırma laboratuvarının başına geçti. 1992'de sistem mühendisi olarak girdiği Thomson şirketinde kısa süre içinde araştırma laboratuvarının başına getirilen Özkan, dijital televizyonun geliştirilmesi ve standardizasyonu çalışmalarını yürüttü. Amerikan televizyon standardına katkılarından dolayı 1997'de Emmy ödülüne layık görülen Mehmet Özkan, ‘‘ABD'de 4, Avrupa'da da 2 yıldır kullanılan dijital televizyon teknolojisi, çok yakında Türkiye'de de kullanılacak’’ dedi.

Emmy ödüllü Türk mühendisi Mehmet Özkan, Amerikan televizyon standardına katkılarından dolayı 1997'de Emmy ödülü kazanmıştı.

Dijital TV nedir?

Dijitl televizyon, görüntü ve ses teknolojisini yıllardır kullanılan analog formdan dijital forma çevirerek, aynı frekans bandında eski televizylon sistemine nazaran 8-10 kat fazla program gönderebilmesini sağlayan çok yeni bir teknolojik sistem. Bu yeni sistem sayesinde, televizyona gelen sinyaller decoder aracılığıyla çözülerek görüntünün ekrana gelmesi sağlanacak. Tüketiciler, dijital TV teknolojisiyle artık televizyonlarını kullanarak internette sörf yapabilecekleri gibi, alışverişlerini ve ev bankacılığını televizyon aracılığıyla gerçekleştirecekler. Televizyon ekranındaki bir menü aracılığıyla tüm televizyon kanallarının yayın akışları görülebilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!