Diana, Dodi ve Mambo

Güncelleme Tarihi:

Diana, Dodi ve Mambo
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

‘Şimdi ileri. Sola dön, sonra sağa...'' Bu komutları veren İngiliz film yapımcısı Gordon Thomas. Her talimatı titizlikle yerine getiren, mayın tarlasında hareket ediyormuşçasına dikkat eden ise Jock. En az 2.5 tonluk fil, önümüzdeki ilkbahar aylarında çekimine başlanacak ‘‘Mambo'' filminin baş kahramanı. Yaklaşık 60 milyon dolara mal olması beklenen filmde Gene Hackman ve Embeth Davidtz rol alıyor.

Öykünün Güney Afrika'da geçmesi, filler, mayınların da yer alması Hollywood'u heyecanlandırıyor. Geçen hafta korkunç bir kazada can veren film yapımcısı Dodi el Fayed, bu filmin finansmanıyla yakından ilgileniyordu. Çünkü hayatının kadınını, Prenses Diana'yı mutlu edecek her projeye gönülden destek veriyordu. Talihsiz çiftin tatil dönüşü Gordon Thomas'a gazetecilerden telefon yağıyor ve Prenses Diana'nın katkısı soruluyordu. Galler Prensesi yaşasaydı muhtemelen ‘‘Mambo'' filminin başarısı için de elinden geleni yapar, sevgilisi Dodi el Fayed de yanıbaşında yer alırdı. Filmin çekileceği Shamwari Safari Parkı'nın sahibi Adrian Gardiner Galler Prensesi'ni davet ettiğini, Diana-Dodi'nin ilgisinin içten ve sıcak olduğunu doğruluyor ve şöyle diyor: ‘‘Onların katkılarıyla Mambo çok sükse yapardı''

Gelelim fillere, filmimize... Hayvanların eğitimine ömrünü adayan Rory Hensman, fillerin köpekler ve atlardan çok daha zeki oldukları iddiasında. Fillerin tepki vermesi için şartlı refleksler gerekmiyor; onlar emirlere, sese tam dikkat kesiliyor ve futbol oynamayı, hatta ‘‘konuş'' denildiğinde birtakım sesler homurdanmayı öğreniyor. ‘‘Mambo'' filminde fillerin eğitimi özel önem taşıyor ve hortumlarıyla kaldırdığı koca taşları mayınlara fırlatarak patlamalarını sağlamaları gerekiyor. Bellekleri çok güçlü, asla unutmuyorlar. Birbirlerinin deneyimlerinden faydalanmayı biliyorlar. Hensman'ın karısı Lindy'e göre filler neye bayılıyor biliyor musunuz? Dillerinin okşanmasına. Böylece sakinleşiyorlar. Ölülerin üzerine toprak örtüp, dallar bırakıyorlar.

Filmde ulusal park görevlisi Tom ile Harvard Üniversitesi zooloji mezunu kızı Beth'in filler yüzünden çatışması konu ediliyor. Çevreye zarar veren yaşlı fillerin izole edilmesi ve avlanması planına şiddetle karşı çıkar Beth, çünkü çocukluk arkadaşı ‘‘Mambo'' ve ailesi de yaşlılar kategorisindedir. Sonunda uzlaşırlar ve ‘‘Mambo''yu özgürlüğüne uçururlar. Kaçış sırasında sözde mayın tarlalarından geçilir ve tehlikeli yolculuk renk, heyecan katar filmimize. Bu arada hazırlıklar doludizgin sürüyor ve fillerin nakliyesi, beslenmesi, mayın patlamalarından etkilenip işi bırakmalarını önleme çareleri araştırılıyor. Ve ‘‘Mambo''nun şimdiden dillere destan olması yapımcısı ve ekibini sevindiriyor, moral veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!