2017 DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM takvimi

Güncelleme Tarihi:

2017 DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak İşte ÖSYM takvimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 18:43

2017 DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yüz binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. ÖSYM tarafından belirlenen tarih aralığında DGS tercih işlemleri yapıldı. Tercih işlemlerinin bitmesinin ardından öğrenciler gözlerini DGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevirdiler. ÖSYM tarafından bir açıklama yapılıp yapılmadığını merak eden öğrenciler araştırmaya devam ediyor. Peki, 2017 DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

DGS 2017 (Dikey Geçiş Sınavı) tercih sonuçlarının belirsizliği öğrencilerin kafasında soru işareti yaratmaya devam ediyor. Aldıkları puan, sıralama ve boş kontenjan listesi doğrultusunda tercihlerini gerçekleştirecek olan adaylar, ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyor. ayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor. 30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor. Peki DGS 2017 tercihleri ne zaman başlayacak?

ÖSYM’nin 2017-2018 takviminde DGS tercih zamanıyla ilgili bir bilgi verilmedi ancak eylül ayı içerisinde duyurulması bekleniyor.

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

TERCİHLER NASIL OLACAK?

ÖSYM tarafından belirlenen tarih aralığında DGS tercih işlemleri yapılabilecek. Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Adayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor. 30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir. 2017-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2017-2018 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir. ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!