2018 DGS soruları ve cevapları erişime açıldı... Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

2018 DGS soruları ve cevapları erişime açıldı... Sonuçlar ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2018 15:36

2018 DGS (Dikey Geçiş Sınavı), 21 Temmuz Cumartesi günü Türkiye çapında gerçekleşti. Sınavdan kısa bir süre sonra Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince uygulanan Dikey Geçiş Sınavına yönelik yeni bir duyuru yapıldı. Soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. Şimdi ise gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, DGS 2018 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

DGS soruları ve cevapları için bekleyiş son buldu. ÖSYM, DGS soru ve cevap anahtarını bugün erişime açtı. Dikey Geçiş Sınavı'na giren öğrenciler soru ve cevapların gelmesi ile puanlarını hesaplayabilecek. Soru - cevap duyurusuyla birlikte gözler sonuç tarihine çevrildi. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

İki yıllık üniversite eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen adaylar girdiği DGS, geride bıraktığımız hafta sonu tamamlandı. Önceki yıllarda 17 ilde yapılan DGS, sınava erişimi kolaylaştırmak amacıyla bu sene ilk defa 81 ilde yapıldı. Sınavda adaylara 60 sayısal, 60 sözel olmak üzere toplam 120 soru için 150 dakika süre verildi. Alacakları puana dair öngörüde bulunmak isteyen adaylar şimdi büyük bir heyecanla soru-cevap duyurusunu bekliyordu. 

Haberin Devamı

DGS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM'DEN SORU- CEVAP DUYURUSU

21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2018-DGS) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 24 Temmuz 2018 tarihinde saat 10.00’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir

2018-DGS Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik,tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-Dikey Geçiş Sınavı (2018-DGS) sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

Sayısal Bölüm: 19. ve 56. sorular

Sözel Bölüm: Bulunmamaktadır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Haberin Devamı

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yıl içerisinde gerçekleştirdiği pek çok sınavdan biri DGS’nin sonuçları, 16 Ağustos'ta açıklanacak. Sonuçlar sadece 2018-2019 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. Adaylar, sonuçları, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!