DGS ek tercih ücretleri için son gün ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

DGS ek tercih ücretleri için son gün ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 09:13

DGS ek tercih yerleştirmeleri için başvuru sonlandırıldı. Binlerce önlisans öğrencisi tam lisans alabilmek için DGS ek tercih başvurusu yapıyordu. 3 Kasım'da başlayan ek tercih işlemleri için son gün 7 Kasım'dı. Peki DGS ek tercih ücretleri ne kadar ve bu ücretleri yatırmak için son tarih ne zaman? İşte, tüm detaylar sizlerle.

Haberin Devamı

DGS ek tercih (yerleştirme) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Binlerce önlisans öğrencisi tam lisans alabilmek için DGS ek tercih başvurusu yapıyordu. 3 Kasım'da başlayan ek tercih işlemleri bugün 7 Kasım 23.59 itibariyle so buldu. Peki DGS ek tercih ücretleri ne kadar ve son gün ne zaman? Süreç hakkında bilinmesi gerekenler ve detaylar sizlerle.

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin başvurduğu DGS ek yerleştirmeleriyle ilgili son gün ve yerleştirmeye dair bilgileri içeren kılavuz, ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden paylaşıldı. Ayrıca resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada “2016-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 3 - 7 Kasım 2016 tarihleri arasında aday tarafından, bireysel olarak, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak olup posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır."  ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

DGS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

T.C kimlik numarası ve şifreleri ile aday işlemleri sistemine giriş yapabilecek olan adaylar, 15 TL’lik ücret karşılığında başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ödemelerini banka veya kredi kartı ile yapabilecekler. Elektronik ortam dışında ve 8 Kasım saat 23.59’dan sonra yapılan tercih başvuruları geçerli olmayacak. DGS ek yerleştirmelerinde her aday en fazla 30 tercih hakkına sahip.

KILAVUZDA DEĞİŞİKLİK

ÖSYM internet üzerinden paylaşılan DGS Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan Tablo-1’de güncelleme yapıldı. Tablo-1 güncel haliyle ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlandı. Kılavuzda yapılan bu değişiklikle sayesinde tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklikler yapabilecekler.

DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sonuçlar, ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlanacaktır. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecek, sonuç belgesi verilmeyecektir. Ek yerleştirmeler sonucu herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan adayların belirtilen tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

KİMLER EK YERLEŞTİRME BAŞVURUSU YAPABİLİR?

DGS Ek yerleştirme hakkını elde edebilmek için ilk ve en önemli şart 2016-DGS’ye girmiş ancak herhangi bir programa yerleştirilememiş olmaktır. Ayrıca a) Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış, ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir. b) Boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır. c) Ek yerleştirmede adaylar en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.

 

BAKMADAN GEÇME!