DGS ek tercihleri ne zaman kadar devam edecek? DGS ek yerleştirme ücreti nereden yatırılacak?

Güncelleme Tarihi:

DGS ek tercihleri ne zaman kadar devam edecek DGS ek yerleştirme ücreti nereden yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2018 11:30

DGS (Dikeye Geçiş Sınavı) 2018 ek tercih süreci 11 Ekim Perşembe günü itibariyle başladı. Adaylar, online sistem üzerinden DGS tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman kadar devam edecek? DGS ek yerleştirme ücreti nereden yatırılacak?

Haberin Devamı

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleşemeyen adaylar için boş kontenjanlar açıklandı. 2018 Dikey Geciş Sınavı (DGS) sonuçları ve merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlara göre, 2018-2019 akademik yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak. DGS ek tercihleri ne zaman kadar devam edecek?

2018-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri, 11 – 16 Ekim 2018 tarihleri arasında aday tarafından, bireysel olarak, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacak olup posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır. 2018-DGS Ek Yerleştirmede, 2018-DGS Kılavuzu, 2018-DGS Tercih Bilgileri ve Ek Yerleştirme İle İlgili Açıklamalar metninde yer alan ilke ve kurallar ile yükseköğretim programlarının koşul ve açıklamaları geçerli olacaktır. 2018-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgiler, aşağıdaki bağlantılarda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekiyor.

EK TERCİH BAŞVURU ÜCRETİ

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 11-17 Ekim 2018 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 11-17 Ekim 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir.

BOŞ KONTENJANLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!