DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2018 10:00

DGS tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından gözler bu kez de DGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden çok sayıda kişi, konu hakkında ÖSYM'den gelecek haberlere odaklanmış durumda. Peki, DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercih sürecinin sona ermesi ardından gözler sonuç tarihine çevrildi. Adaylar, 2018 DGS tercih sonuçlarını online sistem üzerinden öğrenecek. Asıl merak edilen konu ise tarih bilgisi. Peki, DGS 2018 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin internet sitesinden yaptığı duyuruya göre, 21 Temmuz 2018'de uygulanan meslek yüksekokulları ile Açıköğretim önlisans programları mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı'na ait tercih işlemleri 7- 14 Eylül tarihleri arasında tamamlandı. Sınav heyecanı ve tercih telaşını geride bırakan adayların gözü kulağı şimdi DGS tercih sonuçlarında. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler.

DGS tercih sonuçlarıyla ilgili net bir açıklama yapılmadı ancak ÖSYM, eylül ayı takvimini paylaştı.

ÖSYM EYLÜL TAKVİMİ

ÖSYM’, sosyal medya hesabı üzerinden eylül ayı sınav, başvuru ve sonuç açıklama takvimini açıkladı. Takvime göre, DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitim Giriş Sınavı), STS Diş, EUS (Eczacılıkta Uzmanlık Eğitim Giriş Sınavı) 16 Eylül tarihinde yapılacak, Kaymakamlık sınav sonuçları, 27 Eylül tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

BAKMADAN GEÇME!