DGS 2018 başvuruları ne zaman bitiyor? DGS başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

DGS 2018 başvuruları ne zaman bitiyor DGS başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2018 21:32

16 Mayıs Çarşamba günü başlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvurularının ne zaman biteceğini merak eden vatandaşlar, konu hakkında ÖSYM'nin yaptığı açıklamayı sorguluyor. Öte yandan başvuru tarihinin yanı sıra halen başvuru yapmayan öğrenciler, DGS 2018 için nasıl başvuru yapılacağını da sorguluyor. Peki, DGS başvuruları ne zaman bitecek? DGS'ye nasıl ve nereden başvuru yapılır?

Haberin Devamı

Üniversitelerde aldıkları önlisans eğitimini lisans eğitimini tamamlama hayali kuran on binlerce öğrencinin girdiği ve her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen DGS'nin başvuruları geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Adaylar şimdi ise DGS başvuruları için son günün ne zaman olduğunu sorguluyor. İşte, DGS 2018 son başvuru tarihi ve DGS başvuru işlemleri hakkında tüm merak edilen detaylar...

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) merkezi tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 8 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. DGS'ye başvurular ise 16-24 Mayıs 2018 tarihleri arasında adaylar tarafından ÖSYM'ye yapılacak. ÖSYM'nin açıkladığı takvime göre 2018 DGS sonuçları ise 02 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecekler.

Haberin Devamı

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DGS'YE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler. Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır. Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

ÖSYM tarafından DGS başvuru ücretleri de yayınlandı, DGS’ye başvurmak isteyen adaylar 100 TL ödeme yapmak zorunda. İşte Dikey Geçiş Sınavı ücretinin yatırılacağı bankalar;

Haberin Devamı

*Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

*Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

*Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

*Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

*Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksekokulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS’ye girebilirsiniz. Açık öğretim ön lisans veya meslek yüksekokulu mezunu olup kendi bölümünüzde bir açık öğretim lisans programına yerleşmek istiyorsanız

Haberin Devamı

DGS’ye girmenize gerek yok çünkü kendi alanınızdan açık öğretim lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.

2018 DGS KILAVUZ VE BAŞVURU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!