DGM'ye yumruk ifadesi

Güncelleme Tarihi:

DGMye yumruk ifadesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Macaristan'da uğradığı yumruklu saldırıyla ilgili olarak Başbakan Yılmaz, dün eşi Berna Hanım'la birlikte Ankara DGM'ye giderek ifade verdi. ‘‘Şikayetçi'' sıfatıyla bilgi veren Yılmaz, ‘‘Bütün başbakanlara tavsiyem, yargıya yardımcı olmalarıdır'' dedi.

Başbakan Mesut Yılmaz, dün Ankara DGM'de, 8 ay önce Macaristan'da uğradığı yumruklu saldırı ile ilgili ifade verdi. Yılmaz, ‘‘Başbakan olarak DGM'de ifade vermek ilk bana kısmet oldu. Bundan sonra da bütün başbakanlara tavsiyem, yargıya yardımcı olmalarıdır'' dedi.

Ankara 2 No'lu DGM yedek hakimi Nuri Düzgün'e yaklaşık 30 dakika ifade veren Yılmaz, ‘şikayetçi' sıfatıyla dinlendi. Yılmaz, kendisine yönelik yumruklu saldırıyı ayrıntılı olarak anlattı ve ‘şikayetçiyim' dedi. Yılmaz, böylece DGM'lerin 16 yıllık tarihi boyunca, ifade veren ilk başbakan oldu.

İstanbul DGM'nin talimatı üzerine, Yılmaz'la birlikte olayın görgü tanıkları eşi Berna Yılmaz ile Devlet Bakanı Cavit Kavak ve eşi Zehra Neşe Kavak'ın da ifadeleri alındı. Yılmaz ve beraberindekiler saat 12.10'da DGM'ye geldiler. Yılmaz'ın ifade verdiği sırada, DGM'de geniş güvenlik önlemleri alınırken, içeriye ziyaretçi de kabul edilmedi.

Yılmaz bir süre Başsavcı'nın odasında, DGM hakim ve savcıları tarafından ağırlandı. DGM hakim ve savcıları Yılmaz'a yargının sorunlarını anlatırken, infaz sistemininin, cezaevlerindeki koğuş sisteminin, Çek Yasası'nın değiştirilmesini ve yargının hızlandırılması için bilgisayar sistemine geçilmesini istediler. Son ifadeyi Yılmaz vererek, saat 13.50'de DGM'den çıktı. Yılmaz, Ankara 2 No'lu DGM Başkanı Turgut Okyay, Ankara DGM Başsavcıvekili Talat Şalk ve diğer yetkilileri tarafından uğurlandı.

Yılmaz, Budapeşte Hilton Oteli'nin lobisinde, 24 Kasım 1996 Pazar günü Veysel Özerdem, Aydın İpekli, Ziya Korkut ve İsmail Koçkaya'nın karıştığı yumruklu saldırıya uğramıştı. Sanıklar hakkında İstanbul 3 No'lu DGM'de, ‘Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, görevli memura müessir fiilde bulunmak, suça iştirak etmek ve bu suça azmettirmek'ten dava açılmıştı. Sanıkların, 2 yıl 6'şar aydan 4 yıl 6'şar aya kadar ağır hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!