DGM: İrtica bölücülerle ittifak kurdu

Güncelleme Tarihi:

DGM: İrtica bölücülerle ittifak kurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Vahdet Vakfı yönetcileri ile ‘Bir Hak Düşmanı’ adlı oyunu organize eden Milli Gençlik Vakfı (MGV) yöneticilerinin beraat kararlarını Yargıtay'da temyiz etti. Yüksel, dilekçelerinde, ‘irticaya’ karşı sert mesajlar verirken, ‘‘Bugün irticanın Türkiye'deki rejimi yıkabilmek için bölücü hareketlerle ittifak kurduğu bilinen bir gerçektir’’ dedi.

HALKI İSYANA TEŞVİK

Yüksel, Vahdet Vakfı yöneticilerinin ‘Çetelere yardım’, beraat eden MGV yöneticileri ile İzmir Fetih Sahnesi üyelerinin ise 20 yıldan az olmamak üzere ağır hapis öngören ‘Halkı isyana teşvikten’ cezalandırılmasını istedi. Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, Yüksel'in temyiz talebini yerinde görürse; sanıklar Ankara 1 No'lu DGM'de yeniden yargılanacaklar.

Yüksel ilk temyiz dilekçesinde, Vahdet Vakfı yöneticilerinin, İBDA-C İslami Direniş Örgütü, Partia İslamia Kürdistan (PİK) gibi ‘radikal İslami örgüt mensuplarına’ ve Aczmendiler gibi ‘Laik cumhuriyet rejiminin amansız düşmanlarına’ sistemli şekilde yardım ettiklerine dikkat çekti.

LAİKLİĞE BAŞKALDIRI

Yüksel, yedi sayfalık ikinci temyiz dilekçesinde ise ‘Bir Hak Düşmanı’ adlı oyunun, ‘laik demokratik sisteme başkaldırı’ olduğunu belirterek, şunları vurguladı: ‘‘Oyunda Silahlı Kuvvetler'e karşı bir silahlı güç oluşturulması gerektiği belirtilmiştir. Hatta Müslümanların hareketinin başlatılması gerektiği, aksi takdirde sistemin devam edeceği ifade edilmiştir. Silahlı Kuvvetler'den devamlı olarak 'kafirler, münafıklar, fasıklar' diye bahsedilmektedir. Bu basit bir hakaret olayı değildir. Duyulan kini ve düşmanlığı ifade etmektedir. Oyunla devlet kuvvetlerine karşı halkı silahlı isyana teşvik suçunun unsurları oluşmuştur.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!