Devletten de alkış

Güncelleme Tarihi:

Devletten de alkış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2003 01:52

Eurovision'da birincisi Sertab Erener, besteci Demir Demirkan ve TRT ekibi, devletin zirvesi tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

Meclis Başkanı Bülent Arınç, Sertap Erener'i kabul edip, Eurovision zaferi nedeniyle Meclis Madalyonu ve gümüş bir kutu hediye etti. Erener ve arkadaşlarını tebrik eden Arınç, ‘‘Bir kez daha emin oldum ki, daha büyük başarılara imza atacak kahramanlar sırada bekliyorlar’’ dedi.

EUROVISION Şarkı Yarışması'nda Türkiye'ye birincilik kazandıran Sertab Erener, dün devletin zirvesi tarafından kabul edildi. Erener'e, TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından Meclis madalyonu ve gümüş bir kutu hediye edildi. Erener, dün yarışmada seslendirdiği ‘‘Every Way That I Can’’ adlı şarkının bestecisi Demir Demirkan ve TRT yöneticileriyle birlikte Meclis'e geldi. Meclis çalışanlarından bazıları, Sertab'ın fotoğrafının bulunduğu tişörtleri imzalatmak için beklediler. Ancak Erener, Cumhurbaşkanı ile randevusu için hızla Meclis'ten ayrılmak zorunda olduğundan personel bu amacına ulaşamadı.

Arınç'ın, konuşmasına başlarken ‘‘Genellikle irticalen konuşurum. Ancak çok heyecanlandım ve bir konuşma metni hazırladım’’ esprisi, konukları güldürdü. Arınç, edebiyatta, sporda, sanatta elde edilen başarıların, Türkiye'nin farklı alanlarda göstereceği başarıların habercisi olduğunu vurguladı. Arınç, gurur verici yükselişin kahramanları olan Erener ve arkadaşlarına, TRT yöneticilerine, halkın temsil makamı olan Meclis adına şükranlarını sundu. Arınç, ‘‘Bir kez daha emin oldum ki, daha büyük başarılara imza atacak kahramanlar, sırada bekliyorlar. Başarılara ve zafere susamış bir milletin çocukları olarak Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Şeref Eroğlu, Uluslararası Cannes Film Festivali'nde 2 ödül kazanan Nuri Bilge Ceylan, uluslararası ödül kazanan değerli yazarımız Orhan Pamuk'u da tebrik ediyorum’’ dedi.

ÅžARKI YERÄ°NE KONUÅžMA

Arınç, ‘‘Belki şarkı söyleyemezsiniz ama duygularınızı alalım’’ diyerek sözü Erener'e verdi. Erener ise ‘‘Ben daha ziyade şarkı söylemeyi becerebiliyorum. Konuşmak pek benim işim değil. Bugün bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz. Herkesin çok mutlu olduğunu görmek de bizi mutlu etti’’ dedi. Demir Demirkan da Erener'in yurtdışında daha büyük başarılarla ilerleyeceğini, kendilerinin de her zaman arkasında olduklarını söyledi.

CUMHURBAÅžKANI BEKLETÄ°LMEZ

Türkiye'ye pekçok ülkenin puan verdiğini anımsatan Arınç, ‘‘Sadece Kıbrıs Rum kesimi değil. Pekçok ülkeden puan alması Türkiye'nin önünün açık olduğunu göstermektedir’’ yorumunda bulundu. Erener ve arkadaşları, Cumhurbaşkanı ile randevuları olduğu gerekçesiyle Arınç'ın ikramını kabul edemediler. Arınç da ‘‘Cumhurbaşkanı bekletilmez’’ diyerek, ekibi anlayışla karşıladı.

Sertab’ı kabule sadece TRT’yi çağırdı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olan Sertab Erener'i kabul etti. Kabulde, TRT Genel Müdür Vekili Haluk Buran ve Erener'in ekibi hazır bulundu. Başlangıcında yalnızca TRT'nin kısa süre görüntü almasına izin verilen kabul, basına kapalı gerçekleşti. Erener, 15 dakika süren görüşmeden ayrılırken bir açıklama yapmadı.

Madalyon verdi ve tebrik etti

TBMM Başkanı Bülent Arınç, dün makamında kabul ettiği Eurovision birincisi Sertab Erener'e Meclis madalyonu ve gümüş bir kutu hediye etti. Arınç, Erener'i kabulünde sıcak davranışlarıyla dikkat çekti. Arınç, Erener'le sohbet ederken, elini iki elinin arasına aldı ve uzun süre bırakmadı. Erener ve arkadaşları, kabul salonunda Arınç'la birlikte anı fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Sony: Sertab bizimle dünya starı olacak

Sony, Türkiye'ye Eurovision birinciliği getiren Sertab Erener'in ‘Every Way That I Can’ parçasını single albümle dünyaya satacak. Albümün 1 milyondan fazla satacağını planlayan Sony yetkilileri, ‘‘Sertab, Celine Dion, Ricky Martin, Shakira ve Jennifer Lopez gibi dünya starı olacak’’ dedi.

Haberin Devamı

28 yıl aradan sonra ‘Every Way That I Can’ isimli parçasıyla Türkiye'ye Eurovision'da birincilik kazandıran Sertab Erener artık bir dünya starı oldu. Bugünden itibaren 20'nin üzerinde ülkede üzerinde Türk Bayrağı bulunan ‘single’ albümü ve bir ay içinde Türkçe-İngilizce parçalardan oluşan albümü piyasaya çıkacak olan Sertab Erener'e Kolombiya, Meksika, Arjantin ve Avusturulya'dan bile büyük ilgi var. Sertab Erener'in Sony Müzik tarafından tüm dünyada piyasaya çıkacak single albümünün milyonun üzerinde satması hedefleniyor.

100'ÃœN ÃœZERÄ°NDE ÃœLKEYE GÄ°TTÄ°

Sony Müzik Türkiye Pazarlama Direktörü Engin Akıncı, Sertab Erener'in bugünden itibaren artık gerçek bir dünya starı olduğunu belirterek, ‘‘Sony Celine Dion'u, Ricky Martin'i, Shakira'yı ve Jennifer Lopez'i nasıl destek verip dünya starı yaptıysa Sertab Erener'de aynı şekilde bir dünya starı yapacak. Bunun için 1998 yılından bu yana Sertab'a yatırım yapıyoruz. Sertab'ın dünya starı olmak için altyapısı çok iyi hazırlandı. Eurovision'u kazanmasıyla artık gerçek bir dünya starı oldu’’ dedi.

Haberin Devamı

Eurovision'dan önce Sertab Erener hakkında bilgi ve şarkıyı Sony'nin yer aldığı 100'ün üzerinde ülkeye gönderdiklerini söyleyen Akıncı, ‘‘Yarışmadan önce tüm dünya Sertab Erener'in sesini ve şarkısını çok beğendi. Sony hemen bu proje üzerinde çalışmaya başladı’’ diye konuştu.

Yarışmadan önce ilk olumlu reaksiyonun Almanya, Avusturya ve İsviçre'den geldiğini kaydeden Akıncı şöyle devam etti: ‘‘Daha sonra Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Fransa'dan da büyük destek geldi. Bugünden itibaren de Sertab Erener'in single'ı Fransa, Almanya, Avusturya, İsviçre, İsveç, Norveç, İtalya, İspanya, İsrail, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Rusya, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Finlandiya, bize oy vermeyen İrlanda ve İngiltere'de piyasaya çıkıyor. İngiltere iki önce birinci olacağını söylemiş ve iyi bir medya konusu olacağını düşünerek hemen piyasaya çıkarmak istedi. Sertab Erener'in İngilizce ve Türkçe parçalardan oluşan albümü ise hazır ve bir ay içinde albümde piyasaya çıkacak. Sony ‘Every way that I can' isimli parçanın yazın ‘hit' parçası olacağını düşünüyor.’’

Haberin Devamı

Avrupa'nın dışında Sertab Erener için Kolombiya, Meksika, Arjantin ve Avusturalya'da inanılmaz bir ilginin olduğunu söyleyen Akıncı, ‘‘Sertab Erener'e önümüzdeki günlerde çok uzun yollar gözüküyor. Çünkü tüm bu ülkeler Sertab Erener'i davet ediyor’’ dedi.

Sertab, Türk bayraklı albümle dünya vitrininde

‘‘SERTAB Erener'in albümün kapağında Türkiye bayrağı bulunuyor’’ diyen Sony Müzik Türkiye Pazarlama Direktörü Engin Akıncı, ‘‘Bir çok ülkede albümle ilgili Türkiye'yi tanıtıcı çeşitli kampanyalarda yapılacak’’ dedi. Sertab Erener'in başarısında Sony'nin yolu açtığını belirten Akıncı şöyle konuştu: ‘‘Başarıda hiç bir şey şans eseri değildi. Biz yarışma öncesinde tüm dünyada tanıtım yaptık. Uluslararası haber ajanslarıyla bağlantı kurup Sertab'ın basın toplantısını en fazla katılımın olduğu bir toplantı haline getirdik. Dünyanın en büyük müzik dergisi Bilboard aracalığıyla müzik dünyasının en önemli 2 bin 500 kişisine Sertab hakkında bilgi ve şarkıyı gönderdik.’’

Haberin Devamı

Yeni albümünde neler olacak?

Sertab Erener'in single'ından sonra Avrupa'da çıkacak yeni albümünde Bob Dylan'ın ‘‘One More Cup of Coffee’’ adlı şarkısı da yeralacak. Ablümdeki parçalar şöyle:

Uzaklara

Utanma

AÅŸk

Zor Kadın

Makber

Yolun Başı

Vur Yüreğim

Yanarım

Sarıl Bana

Sır

Aaa...

İncelikler Yüzünden

Kumsalda

Kendime Yeni Bir Ben Lazım

One More Cup of Coffee

Everyway That I Can

Sen Üzülme Diye (Everway That I Can - Türkçe version)

TRT de kazanacak

Sertab Erener ve Demir Demirkan'ın ‘Every Way That I Can' isimli parçasının tüm dünyadaki lisans haklarının Sony Müzik Türkiye'ye ait olduğunu belirten Engin Akıncı, ‘‘Parçanın haklarının yarısı ise TRT'ye ait. TRT bize tüm dünya lisans haklarını devretti ama tabi satışlardan elde edilecek gelirin yarısı TRT'ye verilecek’’ dedi. Parçanın oluşumunu ise şöyle anlattı: ‘‘Parça Sony Müzik Türkiye'ye geldi ve çok beğenildi. Altyapısı Ozan Çolakoğlu tarafından yapılan parçanın Fransa'da Galleon grubu tarafından miksleri yapılarak alt yapısı düzeltildi.’’

Sony: Universal'i yendik

Sony Müzik Türkiye Pazarlama Direktörü Engin Akıncı, Eurovision yarışmasında Sony'nin rakipleri Universal'i de yendiÄŸini belirterek, ‘‘İkinci olan Belçika ve Üçüncü olan Rusya Universal ÅŸirketine baÄŸlıydı. Ama Sertab'ın birinci olmasıyla Sony, Universal'a karşı yarışı da kazandı’’ dedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!