Devletin zirvesine telekulak koruması

Güncelleme Tarihi:

Devletin zirvesine telekulak koruması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 15:40

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın da aralarında bulunduğu, devletin zirvesinde yer alanların evleri dinlemeye karşı özel bir sistemlerle izole edildi. Karşı istihbarat servislerine yönelik yapılan özel çalışmayla devlet büyüklerinin ev ve işyerlerinde yaptıkları konuşmaların güvenliği sağlandı.

Haberin Devamı

İzolasyon sistemlerini kuran OSET Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karakuş, Özel Güvenlik Dergisi'nin Antalya'da düzenlediği "Özel Güvenlik Sektörünün 3. Yılı" toplantısı nedeniyle verilen yemekte konuştu.

Karakuş, devlet büyüklerinin ev ve işyerlerinde yaptıkları konuşmaların açık havadan dinlenmesine karşı kullanılan sistemlerin son teknolojiyle üretildiğini kaydetti.

Daha önce ortaya çıkan Telekulak Skandalı sonrası devletin zirvesinin telefon güvenliği sağlamak için özel cihazlarla kriptolu telefonlara geçilirken, artık dışardan dinlemeye yönelik cihazlara karşı da özel önlemler alındığı ortaya çıktı. Bu izolasyon işlemini gerçekleştiren OSET firması yetkilileri, istihbarat birimlerinde görevli kritik yetkililer de dahil olmak üzere, devlette pek çok görevlinin konutlarının yeni dinleme yöntemlerine karşı izole edildiğini ve korunduğunu bildirdiler.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın baygın halde mahsur kaldığı zırhlı makam aracının balyozla kırılan camını üreten firma olarak adını duyuran OSET firmasının sahibi Karakuş, aynı zamanda İçişleri Bakanlığı içinde özellikle terör eylemlerinin yoğun olduğu bölgelerin valilerine verilmek üzere 10 zırhlı araç ürettiklerini kaydeti.

Sekiz silindirli Volvo S-80 otomobillerin iç bölümünün çelik zırhla donatıldığını anlatan Karakuş, 50 mm’ye yakın zırh ile kaplandığını ifade etti. Valiler için hazırlanan araçların, tabancanın yanı sıra kalaşnikof ve M-16 tüfek kurşunları ile bombalı saldırılara karşı da dayanıklı hale getirildiğini kaydetti. Karakuş, araçların ilk etapta, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari gibi terör tehdidinin yoğun olduğu illere tahsis edildiğini söyledi.

Karakuş, "Bizim işimizde 'pardon' kelimesine yer yok. Bizim işimizin affı telafisi yok" derken, son yıllarda kamu görevlilerinin yanı sıra sivil vatandaşlardan da çok sayıda talep geldiğine dikkat çekti.

Karakuş araç zırhlamasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kan davalı gruplardan da yoğun talep olduğunu söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!