Devletimden oğlumun akıbetini istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Devletimden oğlumun akıbetini istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 00:00

İzmir’de bir dizi suça karıştıktan sonra meslekten atılan "Escobar" lakaplı komiser yardımcısı Bülent Uzun tarafından 6 yıl önce kaçırıldığı öne sürülen Osman Dikici’den bir daha haber alınamadı. Oğlunun bulunması için başvurmadık yer bırakmayan Kemal Dikici, duyarsız davranıldığını belirtti.

Tehdİtle haraç istediği gerekçesiyle emniyet teşkilatından atılan "Escobar" lakaplı Komiser yardımcısı Bülent Uzun hakkında Karşıyaka Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 2002 yılında market işleticisi Osman Dikici’yi kaçırmaktan dava açıldı. Ama 6 yıldır süren davada hiçbir gelişme olmadığı gibi, o günlerde 30 yaşında olan Osman Dikici’den de hiçbir haber alınamadı.

Oğlundan 6 yıldır haber alamadığını belirten Kemal Dikici, "Oğlumun kaybolmasından iki gün sonra bizi Bülent Uzun aradı. Bana ’Oğlun Osman yanımızda, bir ay süreyle bizimle kalacak’ dedikten sonra bir daha kendisinden haber alamadık. Bülent Uzun yakalandıktan sonrada oğlumla ilgili bilgi vermesi için yaptığımız tüm çabalar sonuçsuz kaldı" dedi. Dikici, şunları söyledi:

"Ben devletimden, oğlum ölü ya da diri neredeyse, yerini Bülent Uzun’dan öğrenmesini istiyorum. Çünkü ben oğlumun kaybolmasının ardından Bülent Uzun’un yanında olduğunu gerek telefon kayıtlarıyla gerekse de jandarmada verdiği ifadesiyle ispatladım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!