Devlet'i geçemedik

Güncelleme Tarihi:

Devleti geçemedik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 01:02

Büyük tartışmaların yaşandığı Türk Haber Sen'in Olağan Genel Kurulu'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin desteklediği iddia edilen İsmail Karadavut, Resul Akay'a büyük fark atarak başkanlığa seçildi.

Seçimlerin ardından bir açıklama yapan eski başkan Resul Akay, Bahçeli'ye yönelik ağır eleştirilerde bulunarak ‘‘Biz iki devletle uğraştık, küçük Devlet'i geçemedik’’ dedi.

Ador Altınel Oteli'nde iki gündür devam eden Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen'in 1. Olağan Genel Kurulu dün akşam saatlerinde oylama sonuçlarının açıklanması ile sona erdi. 197 delegeden 191'inin oy kullandığı seçimde İsmail Karadavut 132 oyla başkan seçilirken, Resul Akay 56 oy alabildi. 3 oy da geçersiz sayıldı. Karadavut, başkan seçildikten sonra yaptığı kısa açıklamada, ‘‘Biz parti sendikacılığı değil, hizmet sendikacılığı yapacağız’’ dedi.

Seçimi oteldeki odasından izleyen Resul Akay, lobide bir basın toplantısı düzenledi. Akay, Genel Kurul'a müdahale edildiğini öne sürerek, ‘‘Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı koltuğundaki bir şahsın, bir sendikanın kongresine müdahale etmesini, bütün Türkiye'nin çok iyi değerlendirmesi lazım. Türkiye‘nin bu durumdan kaygı duyması lazım’’ dedi.

Akay, ‘‘Devlet sendikacılığı ile toplum sendikacılığının’’ yarışa girdiğini ileri sürerek, bu yarışı ‘‘toplum sendikacılığının’’ kaybettiğini söyledi. Akay, ‘‘Biz iki devletle uğraştık, küçük Devlet'i geçemedik’’ diye konuştu.

Türk Haber-Sen’in yeni Yönetim Kurulu, şu isimlerden oluştu:

Mehmet Özgam (Genel Sekreter), Ayhan Arık (Genel Mali Sekreter), Fahri Ocak (Genel Teşkilatlandırma Sekreteri), İbrahim Bal (Genel Eğitim Sekreteri), Zeki Toptaş (Genel Hukuk ve Toplu Görüşme Sekreteri), Beyazıt Bayraktar (Genel Dışilişkiler Sekreteri).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!