Devlet uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Devlet uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2002 03:00

El Halil'de şehit olan Binbaşı Cengiz Toytunç, son yolculuğuna devlet töreniyle uğurlandı. Filistin Ataşesi'nin de katıldığı törende İsrail Büyükelçisi David Sultan da namazda saf tuttu.

Filistin'in El Halil Kenti yakınlarında şehit olan Binbaşı Cengiz Toytunç'u devlet uğurladı. Toytunç için Ankara'da düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Ömer İzgi, Başbakan Bülent Ecevit ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu katıldı. Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Ecevit, Toytunç'un ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Törene, çok sayıda bakan, kuvvet komutanları, SP Genel Başkanı Recai Kutan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, DTP Genel Başkanı İsmet Sezgin ve siyasi partilerin temsilcileri, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ergin Celasin, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun ve vatandaşlar da katıldı. Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz ile DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ise cenaze törenine katılmadı.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ NAMAZDA SAF TUTTU

Kocatepe'de öğle namazının ardından, cenaze namazına geçildi. Namaz sırasında İsrail Büyükelçisi David Sultan ile Filistin Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Rasim Almakkaş da saf tuttu. Sultan ve Almakkaş tokalaştı.

Cenaze namazı kılan cemaatin içinde kadınların da bulunduğu dikkat çekti. MP Genel Başkanı Aykut Edibali'nin türbanlı eşi Filiz Edibali de ön sırada saf tuttu. İmam, namazın ardından, ‘‘Şehitlerin ailesine, şerefli ordumuza ve milletimize başsağlığı diliyorum’’ dedi.

ŞİMON PEREZ'DEN CEM'E BAŞSAĞLIĞI

İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Perez de dün Dışişleri Bakanı İsmail Cem'i telefonla arayarak, El-Halil'de Binbaşı Cengiz Toytunç'un ölümüne neden olan olaydan dolayı üzüntülerini dile getirerek, başsağlığı diledi.

Cem de, önceki akşam İsrail'in Netenya kentinde gerçekleştirilen intihar saldırısında yaklaşık 20 kişinin ölmesinden duyduğu üzüntüyü ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!