Devlet memuru yorgunluk şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Devlet memuru yorgunluk şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKLER yorgunluktan şikayetçi. İsviçre'nin ilaç şirketlerinden Pharmaton'un, 1200 kişi üzerinde yaptırdığı genel sağlık araştırması, Türk insanının yorgun olduğunu açığa çıkardı.

Yoğun iş yaşamı, trafik, çevre gürültüsü, stres, düzensiz beslenmenin etkisiyle son yıllarda insanlar, en çok yorgunluktan şikayet eder oldu. Araştırma sonuçlarına göre, soğuk algınlığı, baş ağrısı kadar genel bir sorun haline gelen günlük yorgunluktan şikayet edenlerin başında, yüzde 57 ile kadınlar geliyor.

Yorgunluğun coğrafi bölgelere göre dağılımı ele alındığında, Türkiye'nin en yorgun insanları Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşıyor. Bu bölgelerde yaşayan yüz kişiden 73'ü, İç Anadolu Bölgesi'nde yaşayanlardan yüz kişiden 70'i günlük yorgunluktan şikayet ediyor.

Yaş gruplarına göre ise 25-29 yaş grubu kişilerin yüzde 62'sinin daha fazla yorgunluk çektiği belirlendi. İkinci sırada ise yorgunluktan şikayet eden 35-44 yaş grubu geliyor.

Meslek gruplarına göre günlük yorgunluk incelendiğinde, yüzde 65 ile devlet memurları ilk sırada yer alıyor. Devlet memurlarını yüz kişiden 5'inin günlük yorgunluktan şikayet ettiği işçi ve esnaf kesimi izliyor.

Uzmanlar, günlük yorgunluğun giderilmesi için düzenli beslenme, uyku ve stressiz bir yaşam öneriyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!