Devlet iki özürlüye de bakacak

Güncelleme Tarihi:

Devlet iki özürlüye de bakacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 12:46

Daha önce ailedeki tek özürlüye devlet tarafından sağlanan bakım hizmeti sayısı ikiye çıkarılıyor. Eğer ailede birden fazla özürlü varsa, devlet ikinci özürlüye de aynı bakımı sağlayacak.

Haberin Devamı

AKP Tokat Milletvekili Osman Demir, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu'nda değişikliğe gidilmesine ilişkin kanun teklifi hazırladı. Teklife göre, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücret tutarının 2/3'ünden, aynı ailede birden fazla özürlü bulunması halinde ise net asgari ücret tutarından daha az olan bakıma muhtaç özürlülere bakım hizmeti verilecek. Bakım hizmetlerinin kapsamı, bakım hizmetinden yararlanacakların başvuru şekli, hizmeti verecek gerçek ve tüzel kişilerin çalışma şekli, yapılacak ödemelere ilişkin esaslar ise Maliye, Sağlık Bakanlıkları ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

İKİ AYLIK ASGARİ ÜCRETTEN FAZLA OLMAYACAK

Haberin Devamı

Teklifte, verilecek bakım ücretinin iki aylık asgari ücretten fazla olamayacağı belirtilerek, şöyle denildi:

"Bakıma muhtaç özürlülere sunulacak bakım hizmetinin karşılığı olarak belirlenecek kişi başına aylık bakım ücreti tutarı, iki aylık net asgari ücretten fazla olamaz. Bakıma muhtaç özürlülerden kurumca ve diğer resmi kurumlarca bakılanlar dışında kalanlara ilişkin bakım ücreti, bu amaçla kurum bütçesine konulacak ödeneklerden karşılanır. Bakıma muhtaç özürlülere, ücretleri kurum bütçesinden karşılanmak suretiyle sağlanacak bakım hizmetleri Kamu İhale Kanunu hükümlerine tabi olmaksızın temin edilir"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!