Devlet eşrafı çocuk gelinin düğününde!

Güncelleme Tarihi:

Devlet eşrafı çocuk gelinin düğününde
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 21:49

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis Aile Bütünlüğünü ve Boşanma Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nun önceki günkü toplantısında ‘çocuk gelin’ olaylarına ilişkin çarpıcı bir örnek verdi:

Haberin Devamı

“Küçük yaşta evlenmiş olanlarla ilgili bir ciddi sorun olduğunu Bakanlık olarak biz de düşünüyoruz. Sivas’tan gelen bir örnek var. Bir düğün yapılıyor; iki taraf da eşraftan. Düğüne ilçenin savcısı, hâkimi, emniyet müdürü, karakol komutanı, kaymakamı, belediye başkanı; ne kadar ileri gelen varsa geliyor. E, hediyelerini de takıyorlar, ‘Hayırlı olsun’ da diyorlar.

Daha sonra çocuk oluyor hastanede. Doktor bir bakıyor, yaş küçüklüğü var; ihbarda bulunuyor. Düğününe gelen karakol komutanı bunları evinden alıyor. Ondan sonra, şu anda yatıyor.” İYİ HAL İSYANIBekir Bozdağ, yargıdaki iyi hal indirimi konusunda, “Adalet Bakanı olarak itiraf ediyorum; ‘Boynunu büktü, kravatını taktı, iyi elbise giydi, tıraşını oldu, hâkime saygılı davrandı’ diye 62’nci maddeyi uygulayan hâkim, bu maddeyi ayaklarının altına alarak uygulamayı yapmıştır” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!