Devlet Bahçeli protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Devlet Bahçeli protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2001 19:01

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Samsun’un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen, "6. Karadeniz Türk Kültür Kuraltayı ve Kunduz Yayla Şenlikleri"nde protestoyla karşılandı.

Haberin Devamı

Bahçeli, güreş alanına gelişi sırasında, bir grubun protestosuyla  karşılaştı. Bu arada, bazı partililer protestoculara müdahale etmek  isteyince ortalık bir anda karıştı. Jandarma kuvvetleri olayların  büyümesini önlerken, protestoculardan 4 kişiyi de gözaltına aldı.

Bahçeli, kurultaya gelen herkesin, Kunduz Yaylası’nın misafiri  olduğunu belirterek, "Burada Türk kültürüyle bağdaşmayan, Müslüman  Türk’e yakışmayan, Türk konukseverliğini unutan bazı art niyetlilerin  oyunlarına. Kunduz Yaylası’nı şereflendirenler düşmemelidir" dedi.

Ülkenin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç hissettiği bir  dönemde, bu güzel şenlikleri sabote etmeye gelenlerin buradan hüsranla ayrılacaklarını kaydeden Bahçeli, "Ben dava arkadaşlarıma  sesleniyorum. Bozkurtlara sesleniyorum. Kim ne yaparsa yapsın. Güzel  geleneğimizle, alkışlarınızla onlara cevap vereceksiniz. Çatışmaya,  kavgaya, hiçbir zaman alet olmayacaksınız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bahçeli, otağ çadırında bir süre vatandaşlarla sohbet  ettikten sonra, geleneksel güreşlerin yapılacağı alana gitti. Buradaki kalabalığa hitap eden Bahçeli, Milliyetçi Hareket’i "dar ve kısa  vadeli çıkarlar uğruna mücadele vermekle" itham etmeye hiç kimsenin  hakkı olmadığını belirtti.

Bu tür anlayış içinde olanların kesinlikle geçmişine bakması  gerektiğini söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bunların Türkiye’yi ne kadar basit ve küçük çıkarlar ve hesaplar uğruna ne hallere düşürdüklerini hatırlamaları yeterlidir. Dün  partimizin politikalarını ve söylemlerini kıyasıya eleştirenlerin,  bugün benzer tavırlarla ortaya çıkmalarını iyi değerlendirmek  lazımdır. Türk milleti büyük mücadeleler vererek bugünlere gelmiştir,  tarihte de sayısız badireler atlatmıştır. Türkiye, bu ekonomik krizi mutlaka aşacaktır. Milliyetçi Hareket’in ortaya koyduğu toplumsal  uzlaşma yaklaşımı ve temel sorunların öngördüğü siyaset işbirliğini ve şiarını anlayarak ve uygulayarak aşacaktır."

Türkiye’nin geçen Kasım ve Şubat ayında 2 ayrı ekonomik kriz  yaşadığını belirten Bahçeli, bu krizlerin etkilerini ve ekonomik  durgunluk sürecinin yaşanmaya devam ettiğini de bildirdi.

Haberin Devamı

ÜLKE KAYNAKLARI

"Üst üste gelen bu krizlerin gerçek sebebi ne millet, ne de  milliyetçi harekettir" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Ülkemizin bugününü ve yarınını ipotek altına sokanlar  ekonomimizi yılladır dış ve iç borçlanma ve faiz yüküyle bunaltan,  daha da önemlisi bunları yatırıma ve üretime dönüştüremeyenlerdir.  Ülke kaynaklarının sorumsuzca heba olmasına göz yuman çarpık  anlayışların ve sorumsuz iktidarların, bugünlerin en büyük  müsebbipleri olduğu, tartışma götürmez bir gerçektir. Bu sebeple 57.  koalisyon hükümetinin ve bu hükümet içerisindeki Milliyetçi Hareket’in büyük bir hassasiyetle üzerinde durduğu temel mesele, ülkenin kötü  yönetiminin önlenmesi ve kaynakların en verimli şekilde kullanılması  olmuştur."

Haberin Devamı

Bahçeli, bir yandan enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar  programı, bir yandan da yolsuzluk ve yozlaşmayla mücadelenin aynı anda başlatıldığını, kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını mümkün  kılacak, yapısal dönüşüm yasalarının çıkarıldığını da kaydetti.

Tüm olumlu gelişmelere rağmen ekonomik canlanmanın istenildiği  gibi temin edilemediğini de belirten Bahçeli, "Yapılan reformların  olumlu sonuçları yakın zamanda kendini daha iyi hissettirecektir.  Ekonomik krizin aşılmasında doğrudan dış kaynak temini önemlidir"  dedi.

YURTDIŞINDA YAŞAYANLARIN TASARRUFLARI

Türkiye’de istihdam artıracak, yatırımlar yapacak, sermaye ve  teknoloji transfer edecek yabancı yatırımcıların önünün açılması ve  özendirilmesi mecburiyeti olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları  söyledi:

Haberin Devamı

"Gerek hükümet, gerekse Milliyetçi Hareket olarak bu hususta  hassasiyetle durmaktayız. Fakat yıllardan beri ihmal edilen  gerçekleştirilemeyen, bir önemli boyutunda ele alınması artık elzem  hale gelmiştir. O da yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın  tasarruflarının ülkemize kazandırılmasıdır. Bunun için gerekli  hazırlıkların bir an önce tamamlanarak realize edilmesi, Türkiye’nin  artık ihmal edemeyeceği bir zorunluluktur."

"ÜMİTLİYİZ"

"Ümitlerimizi kaybetmiyoruz, Hiçbir zaman da kaybetmeyeceğiz"  diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ekonomik kriz, her kesimi etkilemektedir. Yılların birikimi olan karmaşık meselelerin çözümünde hiç kimsenin, elini taşın altına  koymaksızın ve bir sorumluluk üstlenmeksizin çözümü beklemeye ve  eleştirmeye hakkı yoktur. Türkiye’yi bugünlere taşıyan zihniyet  sahiplerinin elbetteki bu anlamda hükümete destek vermelerini en  azından çözümünü kolaylaştırmaya yönelik adımlar atmak gibi  davranışlar sergilemelerini beklemiyoruz. Ancak ellerinde mucizevi  formüller varmış edalarıyla sıkıntılar üzerinden şahsi veya siyasi  prim yapma gayretlerini de sizlerin takdirine havale ediyoruz."

Haberin Devamı

Bazı odakların Milliyetçi Hareket’i suçladığını da kaydeden  Bahçeli, "Kendilerini hala soğuk savaş döneminin ilkel bakış  açısından kurtaramayan bu zihniyet sahipleri yine yanılmaktadır. Onlar bizim haklılığımızı ortaya koyacak günler için çok fazla beklemeye  gerek kalmayacağını iyi bilmelidir. Her türlü karalama kampanyasına ve ayak oyununa rağmen milliyetçi hareket dimdik ayaktadır. Ve sadece  Türk milletinin beklentileri ve çıkarları doğrultusunda  çalışmaktadır" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!