Devir teslimde Gülen mesajı

Güncelleme Tarihi:

Devir teslimde Gülen mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 21:20

Yeni İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan, “Başta uluslararası güç odaklarının emriyle bin yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine saldırı talimatı veren, Amerika’daki meczubun liderliğindeki Fetullahçı terör örgütü olmak üzere, tüm suç örgütleriyle mücadelemiz hukuk sınırları içerisinde en etkin biçimde yürütülecektir” dedi.

Haberin Devamı

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca (HSYK) İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı’na atanan Hadi Salihoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevini, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İrfan Fidan’a devretti. İstanbul Adalet Sarayı’nda yapılan devir teslim törenine Salihoğlu ve Fidan’ın yanı sıra, hâkim ve savcılar ile adliye personeli katıldı.

KEFENİMİZİ GİYEREK

Törende kısa bir konuşma yapan Hadi Salihoğlu, “Öncelikle hain darbe kalkışmasında şehit olan ve yaralanan demokrasi kahramanlarını saygıyla selamlıyor ve hainlerin en şiddetli şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Göreve başladığım tarihten beri hukukun üstünlüğü, adalet duygusu ve insanlara hakça hizmeti kendime şiar edindim. Beyaz kefenimizi giyerek adalet tesis etmeye çıktık” dedi.

Haberin Devamı

AĞIR SORUMLULUK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan İrfan Fidan ise törende şunları söyledi: “Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 26 Temmuz 2016 tarihli karar ve teveccühüyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmış bulunmaktayım. Görevimin şeref ve onuru yanında, ağır sorumluluğunun da bilincindeyim. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olarak tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte bu ağır sorumluluğun üstesinden geleceğimizden kimsenin de şüphesi olmasın. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, başta uluslararası güç odaklarının emriyle bin yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletine saldırı talimatı veren, bu aziz milletin evlatlarının kanını döken ve döktüren, Amerika’daki meczubun liderliğindeki Fethullahçı terör örgütü olmak üzere, tüm suç örgütleriyle mücadelemiz hukuk sınırları içinde en etkin biçimde yürütülmektedir, yürütülmeye de devam edecektir.”

GAZETECİLERE DİRENİŞ TEŞEKKÜRÜ

Törenin ardından adliye kapısında aracına kadar uğurlanan Hadi Salihoğlu basın mensuplarına da teşekkür etti Salihoğlu, “Çok değerli basın mensupları zaten darbe sırasında gerekli direnişi gösteren kahramanlar. Ülkemizi uçurumdan geri çevirdiler halkımızla birlikte” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!