Dev dalgalarla 4 saat boğuştu

Güncelleme Tarihi:

Dev dalgalarla 4 saat boğuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2008 00:00

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, sörf yaparken fırtınaya yakalanan Fransız doktor Serge Borghi (56), Yalı Beldesi Sahili’ne 4 mil uzaklıktaki Karaada yakınlarına kadar gitti.

Ancak aradan 3 saat geçmesine rağmen eşinin dönmemesi üzerine Claudine Borghi, durumu otel yönetimine haber verip, yardım istedi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik botu ve zodiac botlarla Sahil Güvenlik ekipleri bölgede arama çalışmaları başlattı. Sahil Güvenlik ekipleri, telsiz anonslarıyla, mavi tur tekneleri, yatlar ve balıkçıları da uyararak, kayıp turist için acil arama yapılmasını istedi. Bunun üzerine yaklaşık 80 kadar tekne de Yalı Beldesi- Bodrum ve Karaada civarında arama çalışmalarına katıldı.

Aniden fırtına çıktı

Bodrum’dan aldığı turistleri mavi yolculuğa çıkaran Emre Oğuz’a ait "Silver Star" adlı 32 metrelik guletin kaptanı İbrahim Sunkur, Datça Knidos Burnu açıklarında, karadan 5 mil uzaklıkta yüzen Borghi’yi farketti. Boyu yaklaşık 4 metreyi bulan dalgalarla mücadele etmekten yorgun düşen Borghi’yi tekneye alan Kaptan Sunkur, hemen ilk müdahaleyi yaparak Bodrum’a getirdi. Borghi, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Önümdeki adayı geçip dönmek istedim. Adayı geçtiğimde, aniden fırtına patladı. Geri dönmeye çalışırken art arda gelen 6-7 dev dalganın etkisi ile borddan düştüm. Bord, parçalanarak benden uzaklaştı. Akıntıya karşı yüzmek yerine gücümü ekonomik kullanıp yardım gelmesini beklemeye başladım. Birilerinin beni aradığını ve bulacağına inanıyordum. Bu nedenle soğukkanlılığımı yitirmedim. Aradan 3.5-4 saat geçtikten sonra üşümeye başladım. O sırada bir teknenin bana doğru geldiği gördüm. Hayata yeniden döndüğüm için sevinçliyim. Benim için seferber olan Bodrumlu kaptanlara ve askerlere çok teşekkür ediyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!