Destici: Teröristler için idam cezası geri getirilmeli

Güncelleme Tarihi:

Destici: Teröristler için idam cezası geri getirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 17:04

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emekliler Derneği kongresinde yaptığı konuşmada Güneydoğu’da dağdan inip belediye başkanı ve milletvekili olunduğunu söyledi. Türk Ceza Kanunu ile Terörle Mücadele Yasası’nın değişmesini isteyen Destici, "Gaziantep’te bombayı patlatıp 9 kişiyi öldüren 66 kişiyi yaralayan teröristler için mutlaka idam cezasının geri getirilmesi lazım" dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şubesi’nin olağan kongresi, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMAŞ) Düğün Salonu bahçesinde yapıldı. Kongreye BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, AK Parti milletvekilleri Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, CHP milletvekili Kazım Kurt, DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ile çok sayıda kişi katıldı.

Divan başkanı ve aynı zamanda Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı olan Kazım Ergün tek tek gelen konukları tanıttı. Ergün, AK Parti Milletvekili eczacı olan Ülker Can’ı eczacı olarak tanıttıktan sonra MHP Milletvekili Ruhsar Demirel’i de eczacı olarak tanıtınca Demirel ayağa kalkıp "Ben eczacı değil tıp doktoruyum" dedi.

Kongrede ilk olarak BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuşma yaptı. Emeklilerin en azından açlık sınırının üzerinden bir gelir, bir maaşa kavuşması gerektiğini söyleyen Destici, "Ben çok açık ve net olarak söylüyorum. Bizim iktidarımızda bütün emeklilerimizin maaşı açlık ve yoksulluk sınırının üstünde olacaktır" diye konuştu.

’TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ TERÖR’

Türkiye’nin birinci gündem maddesinin terör olduğunu belirten Mustafa Destici, terörün kanayan bir yara olduğunu kaydederek, "Terör bitene kadar da terör olacaktır. Bu ülke terörü çözmediği sürece hiçbir problemi çözemez" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, resmi rakamlara göre 28 yılda teröre 500 milyar dolar para harcandığını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye 28 yılda gerçek anlamda terörle mücadele etmedi. Ediyormuş gibi yaptı. Bunun lami-cimi yok. hala senin eğitilmiş birliklerin yok olmaz mı? 28 yıl olur da, hala 21 gün yanaşık düzen almış askerlerini oraya gönderirsin. Hala senin ülkenin içerisine havan toplarıyla, roket atarlarla bir PKK ordusu girer de sen onu görmezsin. 28 yılda istihbarat birimin olmaz mı?"

’DAĞDAN İNMİŞ, BELEDİYE BAŞKANI MİLLETVEKİLİ OLMUŞ’

Mustafa Destici, Güneydoğu illerini dolaştığını, oradaki insanların bölünme bölünmeden yana olmadıklarını belirtti. Dağdan inip milletvekili ve belediye başkanı olan kişiler olduğunu söyleyen Destici şöyle konuştu:

"Adam dağdan inmiş belediye başkanı olmuş. Adam dağdan inmiş, silahı bırakmış meclise girmiş milletvekili olmuş. Şimdi buna hangi yasa müsaade eder. Ben bunu anlamıyorum. Biz normal bir suç işlesek bir yıl ceza alsak, açık kanun var, hüküm var. Milletvekili de olamaz belediye başkanı da olamaz diyor. Nasıl bu adam PKK’yı kuruyor 21.5 yıl bunun silahlı eylemlerden, kuruculuğuna hapis cezası yatıyor ve adam milletvekili seçiliyor. YSK da buna izin veriyor. Şimdi bizim meclisteki partiler de onu cezaevinden çıkartıp meclise sokmak için yarış yapıyor."

TCK DEĞİŞMELİ, İDAM CEZASI GERİ GETİRİLMELİ

Var olan hukukun kendisini tatmin etmediği, Türk Ceza Kanunu’nun, terörle mücadele yasasının değişmesini istediğini ifade eden Mustafa Destici şöyle konuştu:

"Mutlaka teröristler için, bu Gaziantep’te bombayı patlatıp 9 canımızı öldürüp 66 kişiyi yaralayanlar için mutlaka idam cezasının geri getirilmesi lazım. Sen 9 kişiyi öldürüp 66 kişiyi yaralayana idam cezası vermeyeceksin de hangi cezayı vereceksin? Bunun bir karşılığı var mı? Bir başka ceza var mı? Oradaki imam ve öğretmen kadrosu değişmeden terör bitmez. Siyasi partilere çağrım birbirleriyle uğraşmasınlar. Enerjilerini PKK’ya karşı mücadeleye harcasınlar" dedi.

Kongrede MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, CHP Milletvekili Kazım Kurt ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal da birer konuşma yaptılar. Seçimlere tek aday olarak giren Arif Duru yeniden Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!