Derya yargı önüne çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Derya yargı önüne çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2011 00:00

Kontrolünü yitirdiği cipiyle kaza yapıp 1 kişinin ölümüne neden olan üniversiteli Derya 8’de 8 kusurlu bulundu. 6 yıla kadar hapsi istenen genç kız önümüzdeki günlerde hâkim önüne çıkacak.

Haberin Devamı

EDİRNE’de mayıs ayında cipiyle çarptığı ticari aracın sürücüsü İsmail Yarar’ın (61) ölümüne neden olan üniversiteli Derya Altınbaş (22) hakkında dava açıldı. Savcı, “Taksirle ölüme neden olmak” suçundan sanığın 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Edirne 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Derya Altınbaş’ın trafik raporuna göre 8’de 8 kusurlu olduğu belirtildi. 3 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Altınbaş, önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak. Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Derya Altınbaş, ailesinin aldığı cipe arkadaşı Büşra Kılıç’ı (21) da alarak okuldan kent merkezine doğru yola çıkmıştı.
Kurtarılamadı
Cip, genç kızın direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu orta refüjü aşıp karşı şeritten gelen İsmail Yarar yönetimindeki ticari araca çarpmıştı. Yarar hastanede ölürken, Altınbaş ve arkadaşı yaralı kurtulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!