Dersimiz KÖY

Güncelleme Tarihi:

Dersimiz KÖY
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Köy konulu derslerini Doyran kasabasına giderek işleyen Antalya Özel Mahmut Celal Ünsal Lisesi öğrencileri köyü köylüden öğrendiler

ÖZEL Mahmut Celal Ünal Lisesi öğrencileri köy konulu derslerini köyde gördü. Coğrafya ve felsefe derslerinde işledikleri ‘‘Köy kent ayrımı ve köyün sosyolojik yapısı’’ konusunu yerinde incelemek için Doyran Kasabası'na giden öğrenciler, keyifli bir gün geçirdi.

UYGULAMALI DERS

Köy sakinlerinin sosyal hayatları ve çalışma standartlarını inceleyen öğrenciler geziden notlar aldı. Köy muhtarından da bilgiler alan öğrenciler sera ve tarlaları gezerek köy yaşamını yakından tanıdılar. Liseli öğrenciler, tarlaya girip traktör kullanmayı da ihmal etmedi.

KÖYÜ ANLATTILAR

Öğretmenleri ise bu yıl üniversite sınavına girecek olan öğrencilerin sınıf ortamından uzaklaşmalarının rahatlatıcı olduğunu ve uygulamalı eğitimin daha başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. Köy gezisini tamamlayan öğrenciler, okula döndüklerinde arkadaşlarına gördükleri köyü anlattılar.

Antalya Özel Mahmut Celal Ünsal Lisesi öğrencileri köy konulu derslerini köyde uygulamalı görme fırsatını buldular. Tarla ve seralara giderek köy yaşamını yakından tanımaya çalışan öğrenciler, traktöre binmeyi de ihmal etmediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!