Dersim’i aç

Güncelleme Tarihi:

Dersim’i aç
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 00:00

Sayın Başbakan orada yaşananlarla ilgili devlet arşivlerini açsın. Açmıyorsa korkuyordur, yürekli değildir. Yürekli adam konuşmaz, belgeleri açar kamuoyuna.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Eğer Dersim’de yaşananlarla ilgili bütün arşivleri CHP’ye açarsa göreceksiniz çok şık bir rapor çıkacak ortaya. Sayın Başbakan orada yaşananlarla ilgili devlet arşivlerini açsın. Açmıyorsa korkuyordur. Yürekli adam konuşmaz, belgeleri açar kamuoyuna” çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısının açılışında şunları söyledi:

- Van toplantısıyla ilgili CHP’nin herhangi bir raporu söz konusu değil. Yapılan görüşmeler, konu başlıkları itibarıyla özetlenmiştir. Toplantıya ilişkin daha sonra yapılacak değerlendirme, CHP’ye sunulacak. Değerlendirme görüşlerin özeti niteliğinde olacak.

Öcalan’la görüşme

- AKP’nin, PKK’yla da Öcalan’la da görüşmeler yaptığını biliyoruz. Devlet sadece bunun maskesi. Görüşmeyi yapan hükümetin kendisi. O bürokratlar benim emrimde mi çalışıyor, başka bir ülkenin emrinde mi çalışıyor? Yeri gelince ‘Benim valim, benim kaymakamım’ diyor. Senin, kimin gidip görüştü onlarla? Hangi adamların pazarlığa oturdu?

- Soruşturma tutanakları kimler tarafından servis ediliyor? Bunu servis eden kişi, unvanına ‘Cumhuriyet Savcısı’ sözcüğünü koyabilir mi? Cumhuriyet Savcısı mı yoksa belli çevrelerin savcısı mı bunu yapıyor? AKP bunu yapıyor. O tuzağa hiçbir gazeteci arkadaşımızın düşmesini istemem. Yasadışı işlere hiçbir gazeteci arkadaşımın prim vermemesi lazım.

Rüşvet notu

- Önümüzdeki günlerde Sayın Başbakan’a Kayseri’de rüşvet toplayan kişinin kendi el yazısıyla yazdığı notları da göndereceğim. Okuduğu zaman merak ediyorum acaba yüzü kızaracak mı? Merak ediyorum, İçişleri Bakanı’nı çağırıp ‘Bu kadar önemli deliller varken sen niçin Kayseri’ye mülkiye müfettişi göndermiyorsun? diye soracak mı?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!