Ders kitapları yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Ders kitapları yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 13:23

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ders kitaplarının teknolojik gelişmelere uyarlanması amacıyla çalışma başlattı. Yeni ders kitapları aktif öğrenme süreçlerine göre ve öğrencilerin gelişim düzeyleri gözönünde bulundurularak hazırlanacak. Hazırlanan kitaplar bilgisayar ortamına da aktarılacak.

Haberin Devamı

MEB`in, ders kitapları ile diğer yazılı eğitim araç gereçlerine ilişkin planları, '2001-2005 Milli Eğitim Bakanlığı Çalışma Programı'nda yer aldı.

Konuya ilişkin çalışmaları yürütecek MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Yayımlar Dairesi Başkanlığı, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi, ders, öğretmen kılavuz ve öğrenci çalışma kitapları ile diğer yazılı öğretim materyallerini 'aktif öğrenme süreçlerine' göre hazırlayacak. 

Ders, öğretmen kılavuz ve öğrenci çalışma kitaplarından, mevcut müfredat programlarına göre yazılmış olanlar, 'aktif öğrenme yöntemleri' ve 'öğrenci merkezli eğitim' yaklaşımlarıyla incelenerek, raporlaştırılacak. İnceleme sonucunda, söz konusu kitapların, alanla ilgili teknolojik gelişimlere uyarlanması sağlanacak.

Haberin Devamı

Ders kitapları, 'dil ve anlatım', 'bilimsel bulgulara uygunluk', 'eğitsel tasarım ve ölçme-değerlendirme' ilkeleri ile 'öğretim yöntemleri' açısından geliştirilecek. Kitaplar hazırlanırken, öğrencilerin gelişim düzeyleri göz önünde bulundurulacak.

Ayrıca, ders kitapları ve diğer yazılı eğitim-öğretim materyalleri bilgisayar ortamına aktarılacak. Böylece, ders kitaplarının iletişim teknolojisi içinde yer alması sağlanacak.
   Â
YÖNETMELİK DE DEĞİŞECEK
   Â
Ders kitapları ve diğer eğitim materyallerine ilişkin yönetmeliğin de değiştirilmesi hedefleniyor. Çalışmalarına uzun süre önce başlanan yönetmelik değişikliğiyle "Ders kitapları ve diğer eğitim araçlarının Milli Eğitim Bakanlığı`nca veya özel kesimce hazırlanmasına temel teşkil edecek düzenlemeler yapılması ve kitaplarıinceleme ölçütlerinin geliştirilmesi" planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!