'Derin devlet' çetesini yakan saunacı kadın

Güncelleme Tarihi:

Derin devlet çetesini yakan saunacı kadın
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 21, 2006 00:00

Sekiz aylık bir operasyonla ortaya çıkarılan ve aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır'ın da bulunduğu çeteyi saunacı Zeliha Tüfekçi'nin şikayeti ortaya çıkardı. Çökertilen çete mensupları, kendilerini "derin devlet elemanı" ve Mİt görevlisi olarak tanıtıp şantajla para sızdırıyordu.

KÃœRE Operasyonuyla çökertilen "Derin Devlet Çetesi"ni ihbar eden Zeliha Tüfekçi, Hürriyet'e konuÅŸtu. Tüfekçi, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ErtuÄŸrul Çakır, Özel Kuvvetler'de görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır, eski BaÅŸkomiser Tamer Topsakal ve MÄ°T mensubu olduÄŸunu söyleyen çete lideri Kasım Zengin'in kendilerini "derin devletin elemanı" olarak tanıttıklarını öne sürerek "Ben de onlara inandım" dedi. Tüfekçi, çete elemanlarının CD'lerle ÅŸantaj yaparak para sızdırdıklarını anlattı.  Â

Hayatını sauna işletmeciliği yaparak kazanan Zeliha Tüfekçi, çete lideri Kasım Zengin ile saunasında tanıştı. Zengin, kendisini MİT mensubu olarak tanıttı. Tüfekçi'yi Çakır ve Bozkır ile tanıştırıp derin devletin elemanları olduklarını belirtti. Tüfekçi şunları söyledi:

MÄ°T'TE BAÅžKANIM

"Kasım'ın bürosunda Ertuğrul Çakır ile tanıştım, kendisini Interpol'den sorumlu müdür olarak tanıttı. 'Emekliyim ama işimde başarılı olduğum için tekrar göreve getirdiler' dedi. Osman kendisini MİT daire başkanı olarak tanıttı. Kasım ve Emre de biz de MİT'deyiz diyerek kimliklerini gösterdiler. Bana 'Tahkikat için senin masaj salonuna ihtiyacımız var' dediler. Kimliklerini gösterdikleri için sakınca görmedim. Saunaya gelip gidiyorlardı. Çok rahatsız oldum. Devlete yardımcı olmam için para istediler."

SANA SAUNA ALIRIZ

Kasım Zengin ve Çakır, Zeliha Tüfekçi'ye istediği saunayı alabileceklerini söyleyip genç kadından toplam 70 bin YTL para aldı. Ancak sauna işi olmayınca Tüfekçi parasını istedi. Parasını alamayan Tüfekçi, tehdit edilmesine rağmen savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu. Sauna alımı için çeteye para vererek haksız ekonomik çıkar sağlamakla suçlanan ve son anda "şüpheli-mağdur" olan Tüfekçi bu iddialara şöyle açıklık getirdi:

UYGUNSUZ GÖRÜNTÜLER

"Bir gün Kasım beni çağırdı, bir CD seyrettirdi. CD saunada çekilmiş uygunsuz görüntülerdi. 50 bin YTL vermezsem kasetleri televizyonlara vereceklerini söyledi. 50 bin YTL'de anlaştık. Bu para sauna alımı için değil korktuğum için verdiğim paralardır."

SEKÄ°Z AYLIK TAKÄ°P

Çete, şikayet üzerine savcılığın talimatı ve mahkeme kararıyla dinlemeye alındı. Sekiz aylık takip sonucunda her şey çorap söküğü gibi geldi. Telefon dinlemeye İbrahim Tatlıses de takıldı. Olayla ilgili olarak sekiz kişi tutuklandı. Cumartesi günü gözaltına alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır ile özel bir güvenlik firmasının sahibi Mustafa Aksoy da dün tutuklandı.
/images/100/0x0/55eb4f37f018fbb8f8b8f7eb


Türkücü İbrahim Tatlıses, korumalarının da aralarında bulunduğu toplam 14 kişinin çete suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Ankara'da ifade verdi. Tatlıses’in çete elemanlarıyla konuşma yaptığı öne sürülüyordu.

Kayıtlarda vekil danışmanı

Çete operasyonunda ilginç bir isim tutunaklara yansıdı. Zeliha Tüfekçi'nin telefon görüşmelerinde AKP Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin'in danışmanı olan Yaşar Kaplan'ın kendisine sıkıntı verdiğini belirterek yardım talebinde bulunduğu kayıtlara geçti. Tüfekçi, mahkemede verdiği ifadesinde ise "Kasım ile irtibatımızdan önce Yaşar Kaplan ile irtibatımız vardı. Daha sonraları rüşvet istemeye başladı. Yaşar Kaplan ile ilgili sıkıntım sohbet ortamında geçmiş olabilir. Ancak Yaşar Kaplan ile olan sıkıntım onlarla tanışmadan önce kapanmıştır" dedi. Kaplan'ın görevini sormak için Çetin'in Meclis bürosunu arayan Hürriyet'e sekreteri, "Danışmanı değil iyi arkadaşı sık sık gelip gider, güvenilir birisidir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!