Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Refüjler utandırıyor

Dumlupınar Bulvarı

ANTALYA'da trafiğin en yoğun olduğu yerlerden birisi de Dumlupınar Bulvarı. Şehirlerarası yolculuk yapan otobüsler ve turist otobüsleri de bu yolu kullanıyor. Bulvardaki refüjlerin hali ne yazık ki içler acısı.

Refüjleri çevreleyen tel örgülerin çoğu deforme olmuş, içindeki bitkiler ise bakımsız ve çöpten geçilmiyor. Bakımı ve onarımı yapılmayan refüjler Antalyamız adına bizi üzüyor, utandırıyor. Ayşe Öztürk

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘‘Belediyemiz Aksu Beldesi'nden itibaren orta refüjlerde temizlik ve bakım çalışması yapıyor. 20 kişilik ekibimiz şu an havaalanı yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Dumlupınar Bulvarı'ndaki refüjde de gereken yapılacaktır. Tel örgülerin yenilenmesi ise protokol gereği Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce yapılacaktır’’ diye konuştu.

Sanki çiçek tezgahı

Şehir merkezindeki kaldırımların pervasızca işgal edilmesine bir türlü alışamadık. Kent içindeki bu keşmekeş yetmiyormuş gibi, şehirlerarası yollarda da aynı manzaralarla karşılaşır olduk. Aspendos Bulvarı'ndaki kaldırımlar bir firma tarafından çiçek tezgahı gibi kullanılıyor.

Çiçek fidelerini yaya yoluna dizen bu kişiler vatandaşların nedere yürüyeceğini hiç düşünmüyor. Üstelik: ‘‘Biz burayı kiraladık kimse birşey yapamaz’’ diyerek herkese kafa tutuyorlar. Sorunun giderilmesi için belediyeye yazılı olarak başvurduk. Ancak, hiçbir yetkili yaşadığımız problemi dikkate almadı.

Semt sakinleri

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘Vatandaşlarımızın şikayetçi olduğu konu hakkında gereken inceleme yapılacak. Sorunun giderilmesi sağlanacak’’ dedi.

Öğrencilere yazık

Meltem Mahallesi 3807 Sokak'ta yayalar için ayrılan alanlar otopark niyetine kullanılıyor. Mecdude Başakıncı İlköğretim Okulu'nun arkasında bulunan bu sokakta öğle ve akşam saatlerinde çok sayıda öğrenci görüyoruz. Kaldırımları sürekli park yeri olarak kullanan site sakinleri çocukların ne büyük tehlikede olduğunu görmezden geliyor. Kaldırımı kullanamayan öğrenciler yol kenarında yürüyorlar ve sık sık trafik kazası tehlikesiyle karşılaşıyorlar. Yetkililerden bu soruna çözüm getirmelerini istiyoruz. Teoman Morova

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, ‘‘Ekiplerimiz adı geçen sokakta araştırma yapacaklar. Kaldırımı otopark olarak kullananlar uyarılacak’’ dedi.

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!