Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sinyalizasyon gerekli

Yeniemek Mahallesi

YENİEMEK Mahallesi'ndeki yüzlerce ailenin çocuğu Karatay Lisesi'nde öğrenim görüyor. Lisenin önünde kontrolsüz bir kavşak var. Özellikle akşam saatlerinde burada keşmekeş yaşanıyor.

Çocuklarımız arap saçına dönen trafiğin içinde ne yapacağını şaşırıyor. Ne bir işaret ne de trafik lambası var. Çocuklarımızın ve bizim can güvenliği için kavşağa sinyalizasyon sistemi kurulmasını istiyoruz. Semt sakinleri

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürü Hülya Atalay, ‘‘Vatandaşlarımızın Karatay Lisesi önüne sinyalizasyon yapılması için yazılı başvuruları var. UKOME Genel Kurulu'nda konu görüşüldü. Kepez Belediyesi, bölgenin kaldırımlarını yaptıktan ve vatandaşlarımızın talebi İl Trafik Komisyonun'da kabul edildikten sonra kavşağa sinyalizasyon yaparız’’ diye konuştu.

Sarhoş yuvası

Tahılpazarı Mahallesi'nde Adnan Menderes Bulvarı arkasındaki sokakta viran halde kullanılmayan evler var. Kapısı, penceresi olmayan bu evler alkol bağımlısı kişilerin yuvası oldu.

Günün değişik saatlerinde buraya gelen kişilerden oldukça rahatsız oluyoruz. Belediye yetkililerinden sorunumuza çözüm getirmelerini istiyoruz.

Semt sakinleri

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘Bina sahibine tebligat gönderdik. Eğer gerekli çalışma yapılmazsa bina yıkılacak’’ dedi.

Yıllardır asfaltsız

Muratpaşa Belediyesi Narenciye semti 1433-1434 Sokak'ta yaklaşık 4 yıl önce sondaj çalışması yaptı. Su ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan bu çalışmanın ardından bu noktada su birikmemesi için mıcır döküldü.

Fakat asfaltlama yapılmadı. Yıllardır sokağımız asfaltlanmıyor. Bu yüzden toz çilemiz bitmek bilmiyor. Uzun zamandır belediyenin görmezden geldiği bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.

Kamil Uğur Sönmez

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘Narenciye bölgesinde asfaltlama çalışmalarımız başladı. Adı geçen sokakta da gerekli çalışma yapılacak’’ diye konuştu.

Bu görüntüyü istemiyoruz

Yeşildere Mahallesi'ndeki Aşık Veysel Caddesi açık çöplük gibi kullanılıyor. Kaldırım için ayrılan bölümler çöp ve moloz yığınlarıyla örtülü. Çevreye duyarsız bazı vatandaşlar inşaat artıkları ve çöplerini gelişigüzel yol kenarına bırakıyor.

Yayalar atıklardan oluşan tepelerin kenarında yürüyorlar. Yeni açılan ve yeşillendirilmeye çalışan bir caddeye bu görüntüler hiç yakışmıyor. Caddemizde temizlik yapılmasını istiyoruz. Murat Cihangir

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, ‘‘Vatandaşlarımızdan boş arazilere ve cadde kenarlarına inşaat artıkları ile çöp dökmemelerini istiyoruz. Söz konusu yerde gerekli çalışmayı yapacağız’’ dedi.

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!