Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Refüjler çok bakımsız

Dumlupınar Bulvarı

DUMLUPINAR Bulvarı, araç trafiğinin oldukça yoğun olduğu bir yol. Şehirlerarası birçok otobüs de buradan geçiyor. Bulvarı ikiye ayıran refüjlerin hali içler acısı.

Tel örgüler yer yer deforme olmuş, refüj içindeki bitkiler bakımsız ve çöpten geçilmiyor. Tüm bunlar, Antalya gibi bir kente yakışmayan görüntüler. En az bizler kadar Antalya'yı ziyarete gelenler de bu manzara karşısında şaşıp kalıyor. Refüjlerin daha bakımlı ve yeşil olmasını istiyoruz.

Muhsin Toprak

Yetkili diyor ki

Karayolları 13. Bölge Müdürü Nidai Şahinöz, ‘‘Orta refüjde temizlik yapan işçi sayımız oldukça az. Yapılan temizlik yeterli değil. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalama aşamasındayız. Temizlik işlerini belediyeye devredeceğiz. Sorunu kısa zamanda çözmeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.

Şoförlerin davranışı kaba

Lara

Geçtiğimiz günlerde, benim ve başka bir bayanın yaşadığı olay oldukça üzücüydü. Lara semtinden dolmuşa binmiştim. Dolmuş şoförü, aracı ağır sürüyordu. Benden önce dolmuşa binmiş olan bayan, şoföre hızlanması için ricada bulundu. Yolda bekleyen yoktu, gideceğimiz yere, bu hızla, tahminimizden çok daha geç ulaşacaktık. Ancak, şoför, bayana, beğenmiyorsa dolmuştan inebileceğini söyledi. Bayan, taşıma ücretini ödemiş, nazik şekilde şoföre ricada bulunmuştu. Aldığı cevap hoş değildi. Ulaşımda yaşadığımız, bu tür olayların son bulmasını istiyoruz. Ganimet Aslan

Yetkili diyor ki

Minibüsçüler Odası Başkanı Abdullah Ateş ‘‘Olay hakkında bizzat inceleme yapacağım. Odamız, bu tür olumsuz durumların yaşanmaması için, eğitim çalışmalarını sürdürüyor.’’

Sahile ağaç istiyoruz

Konyaaltı

Turizm merkezi dediğimiz, her yıl yüzlerce turistin ziyaret ettiği Konyaaltı Beldesi'nde yaşıyoruz. Belediye geçtiğimiz sene sahile ağaç dikileceği sözünü vermişti. Ekim ayında bu işlemin tamamlanacağı belirtilmişti. Ancak, o günden bu yana hiçbir çalışma yapılmadı. Sahil boyuna, emekli vatandaşların, gençlerin, dinlenebileceği banklar monte edilmesini ve ağaçlandırma yapılmasını istiyoruz.

Metin Çizmeci-Ali Çaycı

Yetkili diyor ki

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ‘‘Sahil Projesi kapsamında gerekli düzenlemeler yapılacak. Sahil bandını ağaçlandırma ve bank montajı da bu proje dahilinde’’ dedi.

Trafik canavarları

Liman Kavşağı

Kemer yoluna uzanan Liman kavşağında araçlar aşırı süratli. Geçtiğimiz günlerde Kemer'e gitmek için Antalya'dan yola çıktım. Bu kavşaktan itibaren çoğu araç sürücüsünün azami hız seviyesini aştığına şahit oldum. Trafik lambaları olmasına rağmen özellikle akşam saatlerinde birçok sürücü ayağını gaz pedalından hiç çekmiyor. Adeta trafik canavarına dönüşen sürücüler yol kenarındaki yayaları da görmezden geliyor. Gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Özkan Gür

Yetkili diyor ki

Trafik Denetleme Şube Müdürü Veli Karahan, ‘‘Konyaaltı sahil şeridinde 19 No'lu Halk Plajı'ndan itibaren başlayan radar kontrolümüz var. Gerekli denetimler yapılıyor’’dedi.

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!