Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Lara’da ulaşım derdi

Lara Semti

KENT merkezindeki semtlerde ulaşım güçlüğü yaşanmıyor. Oysa, Lara semtinde oturan bir kimse için saat 21. 00'den sonra toplu taşım aracı bulmak hayal gibi. Bazen 20-30 dakika minibüs beklediğimiz oluyor.

Deyim yerindeyse yol kenarında ağaç oluyoruz. Ne gelen var ne giden! Sözüm ona şehrin turistik bir bölgesinde ikamet ediyoruz. Böyle bir yerde ulaşım güçlüğü yaşanmasını anlamta güçlük çekiyoruz.

Remzi Küçük

Yetkili diyor ki

Minibüsçüler Odası Başkan Yardımcısı Ramazan Coşkun, ‘‘Vatandaşlarımız, gündüz saatlerinde 3-4 dakikalık aralarla minibüs bulabiliyor. Ancak, bu yoğunluk akşam saatlerinde olmuyor. Lara'ya saat 23. 00'e kadar minibüs seferi yapılıyor. Vatandaşların bekleme süresi de 15 dakikayı aşmıyor’’ dedi.

Dolum tesisleri

Konyaaltı

Antalya ekonomisinde turizmin tartışılmaz bir yeri var. Güzelim kıyı bandını görmek için, dünyanın pek çok ülkesinden insanlar Antalya'ya geliyor. Tarihin ve doğal güzelliklerin birleştiği şehrimizde, turizmi olumsuz etkileyen etmenler olduğuna inanıyorum. Konyaaltı'ndaki Petrol Ofisi dolum tesisleri gibi.

Turizm beldesinde hiç olmaması gereken bir yer yıllardır faaliyet gösteriyor. Saatli bomba misali, burada yaşayan insanları tehdit ettiği gibi turistleri de olumsuz düşüncelere itiyor. Konyaaltı Belediyesi, konuyu Ankara'daki yetkililere ulaştırmıştı. Bu doğrultudaki çalışmaların neticesi nedir? Pelin Okan

Yetkili diyor ki

Konyaaltı Belediyesi yetkilileri, ‘‘Cumhurbaşkanlığı'ndan belediyemize gelen yazıda dolum tesisleriyle ilgili araştırmanın devam ettiği belirtiliyor. Araştırmadan olumlu sonuç çıkacağını düşünüyoruz’’ diye konuştu.

Ne zaman başlayacak ?

Balbey caddesi

Yaklaşık 10 yıldır Balbey Mahallesi'nde oturuyoruz. Semtimizde başlayan altyapı çalışmaları, bizim için kabustan farksızdı. Kazılar bitip çukurlar kapatıldıktan sonra kabusun biteceğini düşünmüştük; ama öyle olmadı. Çakıl ile örtülen sokaklar, uzun sürecek bir bekleyişin habercisiymiş. Bizler kum-çakıl denizine dönen sokakların asfaltlanmasını beklerken, yetkili kişiler, yollara parke taş döşeneceğini söylediler. Şubat ayında başlayacağı belirtilen bu çalışmadan hala ses yok. Çilemiz ne zaman bitecek?

Nevzat Ümit Bozkurt

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fahrettin Köken, ‘‘Çalışmaların şubat ayında başlayacağı doğru. Bana da bu yönde bilgi verildi. Konu hakkında gerekli araştırmayı yapacağım’’ dedi.

TELEKOM’dan duyarlı davranış

Konyaaltı

Köşemizde yayınlanan haber üzerine TELEKOM yetkilileri, gerekli çalışmayı yaptı. Şirinyalı Mahallesi 1966 ve 1964 sokakların kesiştiği yerde bulunan çukura kapak monte edildi.

TELEKOM Grup Başmühendisi Erdoğan Desteci, burada, telefon ve kablolu televizyon altyapı şebeke çalışmalarının yapıldığını belirtti. Semt sakinleri, akşam saatlerinde büyük tehlike oluşturan derin çukura kapak mote edilmesine sevindiklerini söyledi.

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!