Derbent'in objektifinden "VahÅŸi YaÅŸam"

Güncelleme Tarihi:

Derbentin objektifinden VahÅŸi YaÅŸam
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 20, 2004 10:26

Fotoğrafçı Süha Derbent'in, kaplan, aslan, leopar, çita gibi "kedigiller" ailesinin "iri üyelerini" konu alan sergisi 8 Mayıs'ta Fototrek Nikon Fotoğraf Merkezi'nde açılıyor. "Vahşi Yaşam" başlıklı sergi, 4 Haziran tarihine kadar sürecek. Sergi, vahşi hayvanların yaşadıkları coğrafyaya uygun davranışlarını görüntülemeyi amaçlayan Derbent'in 8 yıllık çalışmasının ürünü.

Haberin Devamı

Süha Derbent, sergideki fotoğrafları Hindistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Zimbabwe, Kenya ve Botswana’da çekti.

Derbent'in bu sergiden sonraki hedefi, yeryüzünde yaÅŸayan 7 büyük kedi türünün davranışlarını görüntüleyip bir kitap oluÅŸturmak.Â

20 YILLIK PROFESYONEL FOTOĞRAFÇI

Süha Derbent, 20 yıldır profesyonel fotoğrafçılık yapıyor. Çalışmaları Cumhuriyet Gazetesi, Atlas Dergisi ve Marie Claire Dergisi’nde yayınlanan Derbent,  Gezi National Geographic Traveler Dergisi Görsel Yönetmeni olarak da  çalıştı.

İskandinavya’dan Madagaskar’a, Sri Lanka’dan Kanada’ya kadar 50’den fazla ülke gezen ve son sekiz yıldır vahşi hayvan fotografçılığı alanında uzmanlaşan Süha Derbent'in fotografladığı hayvanların arasında Afrika Aslanı, leopar, çita, Bengal kaplanı, kutup ayısı, sırtlan, fil, timsah, gergedan, vahşi Afrika köpeği ve bir çok kuş türü bulunuyor.

Haberin Devamı

BENGAL KAPLANI'NIN FOTOĞRAFINI ÇEKEN İLK TÜRK

Derbent aynı zamanda 2000’li yıllarda soyunun tükenmesinden endişe edilen Bengal Kaplanı’nı fotoğraflayan ilk Türk. Bu çalışma sırasında Hindistan’da kaplanın izini sürerek onu fotograflamayı başardı. Son yıllarda ise Güney Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Zimbabwe,  Kenya ve Botswana’da birçok defa çalışmalarını sürdürerek büyük kedileri ve birçok vahşi hayvanı fotografladı.

"VahÅŸiYaÅŸam" baÅŸlıklı sergi ,Nikon Türkiye Temsilcisi Karfo – Karacasulu ve Emirates Havayolları katkılarıyla gerçekleÅŸiyor.Â


Fototrek Nikon FotoÄŸraf Merkezi
MeÅŸrutiyet Caddesi
Ravanda İşhanı
No : 85 Kat : 1 - 2 D. 1 - 3
BeyoÄŸlu, Ä°STANBUL
Tel : (212) 251 90 14 – 251 83 74

http://www.suhaderbent.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!