Der Spiegel: Bir efsanenin sonu

Güncelleme Tarihi:

Der Spiegel: Bir efsanenin sonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Haftalık Der Spiegel Dergisi'nde yer alan ‘‘Bir efsanenin sonu’’ başlıklı haberde, PKK'nın Türkiye'de büyük bir yenilgiye uğradığı, turizm merkezi Antalya'da 10 PKK'lının öldürüldüğü belirtilerek, öldürülenlerin, örgütün ikinci adamı Şemdin Sakık tarafından ihbar edildiği öne sürüldü.

Antalya'da güvenlik güçlerinin teröre karşı büyük önlemler aldıkları, Serik'te 7, Manavgat yakınlarında da 3 PKK'lının öldürüldüğü vurgulandı. ‘‘Tendürek’’ adlı grubun Öcalan'ın her yıl turistleri öldürme tehdidini gerçekleştirmek amacıyla Antalya'ya geldikleri ifade edildi. Türk askerlerinin PKK'ya karşı sağladıkları bu zaferi Öcalan'ın yardımcısı olan Şemdin Sakık'a borçlu oldukları belirtildi.

Öcalan'ın, Suriye'nin başkenti Şam'da güvenlik içinde yaşarken, Sakık'ın ise adamlarıyla omuz omuza Türkiye-Irak sınırındaki dağları kontrol ettiğini yazan Der Spiegel, ‘Sakık 5 yıl önce Bingöl yakınlarında bir otobüsteki 33 askerin öldürülmesi emrini vermişti. Öcalan korktuğu için Sakık’ı öldürtmek istedi. Sakık da bunun üzerine kaçtı' diye yazdı. .

Haberde, mart ayı ortasında Şemdin Sakık'ın Öcalan'ın düşmanı olan ve Türk ordusuyla birlikte çalışan Mesut Barzani'ye sığındığı, Sakık'ın geçen hafta Türk ordusunun özel timi tarafından Dohuk'ta yakalandığı ve buna karşı koyamadığı belirtildi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!