Depremden 7 yıl sonra hasarlı binaya ‘tahliye’ tebligatı geldi

Güncelleme Tarihi:

Depremden 7 yıl sonra hasarlı binaya ‘tahliye’ tebligatı geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2006 12:07

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yıldönümü anılırken, Adapazarı'nda, depremin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, onarım yapılmayan hasarlı binaların ilk kez boşaltılması istendi.

Haberin Devamı

Sakarya Valiliği, belediyeler olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlara yazı göndererek, orta hasarlı yapılarda ikamet edilmesinin önlenmesi istendi. Valilik talimatnamesinde hasarlı konutların elektrik, su ve telefonlarının ilgili kurumlarca kesilmesi talep edildi.

Görevini yapmayan kurumlarla ilgili yasal işlemin başlatılacağı vurgulandı. Yazıda belediye ve kaymakamlıklardan vatandaşların uyarılması, orta hasarlı yapıda ikamet ediliyorsa boşalttırılması istendi.

Yazıda, hasarlı yapıların olası depremde tehlike yaratacağı belirterek, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın 17 Nisan 2006 tarihli kararı ile onarım süresinin 31 Aralık 2006 tarihine kadar uzatıldığı hatırlatıldı. Konutlarda ruhsatlı onarım ve güçlendirmelerinin yaptırıldıktan sonra iskana izin verilmesinin altı çizilerek, talimat yazısına uymayan kurumlarla ilgili yasal işlem başlatılacağı uyarısında bulunuldu.

Haberin Devamı

ADAPAZARI'NDA 690 AĞIR HASARLI KONUT BULUNUYOR

Bu yılın sonuna kadar onarılmayan orta hasarlı yapıların 7 bin 269 sayılı Afetler Kanunu’nun 13 ve 14'üncü maddesi ve 574 sayılı kanun hükmünde kararname ve 5 bin 216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 7'nci maddesinin ‘U ve ‘Z bendi uyarınca yıkılacağı bilgisi yer aldı.

Adapazarı’nda resmi kayıtlara göre yıkılmayı bekleyen 690 ağır hasarlı konut bulunuyor. Bu konutların yıkılması için Bayındırlık ve iskan Bakanlığı 1 milyon YTL yıkım parası gönderdi. Adapazarı’nda onarım yapılmayan 6 bin orta hasarlı 7 binde az hasarlı konut bulunduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!