Deprem profesörüne tatil depremi

Güncelleme Tarihi:

Deprem profesörüne tatil depremi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 18:13

“Deprem Profesörü” olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın da bulunduğu 38 kişi tur firmasının arızalı otobüsüyle devam etmemek için direnince Yunanistan’da bir restorana sığındı. 6 günlük turun ilk dakikasından itibaren başlarına gelmedik kalmadığını söyleyen Prof. Ercan, kendi aralarında tutanak tuttuklarını ve direnmeye devam edeceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

21 Temmuz’u 22 Temmuz’a bağlayan gece 00.30’da Harbiye’deki tur binası önünde buluştuktan sonra başlarına gelenleri Ercan şu sözlerle anlattı: “22-26 arasında Yunanistan’a yapılacak tur öncesi buluştuk. 01.00’de aracın bozulduğu başka bir araç beklememiz söylenerek araçtan indirildik. Bir saat sonra farklı bir araçla yola çıktık. 22 Temmuz’da Yunanistan’a geçtikten sonra şoförün dalgınlığı(kendisi klimayla ilgilendiğini söyledi) nedeniyle üç kişilik bir aracı biçmekten ve kaza yapmaktan son anda kurtulduk.

'15-20 DAKİKA SONRA ARIZALANDI'

23 Temmuz 07.00’de otelden hareket edip Meteora turu yapıp saat 19.00 gibi Atina'da olacağımız bildirildi. 10.00’da mola yerinden hareket ettik. Yaklaşık 15-20 dakika sonra araç arızalandı. Küçük bir arıza denildi ancak o dakikadan sonra 38 kişilik bir ekiple güvenli bir durağa bırakılmaksızın tamirhane arandı.

Haberin Devamı

'YANIK KOKULARI GELMEYE BAŞLADI'

Bu arada klima bozuldu. Mikrofon bozuldu, yanık kokuları gelmeye başladı. İki adet tamirhane dolaştık. 15.00 itibariyle mola yerine geldik. Ayakta güneşin altında saatlerce bekledik, 4 saatimiz gitti. Firmaya o günün Meteora turunu iptal etmesini ve ücreti talep ettik. Manastırın kapanmasına beş dakika bile kalsa turun gerçekleşmiş sayılacağını ve iptal etmeyeceği konusunda ısrar etti.

'MECBUREN ATİNA'DAYIZ'

Bir dinlenme tesisine sığındık ve bozuk otobüsle ayrıca tur ücretleri geri ödenmeden devam etmemeye direniyoruz. Ancak daha sonra araç tamir edilmiş olarak geldiler. Restoran da bizi daha fazla barındıramayacağını söyleyince mecburen Atina’ya onlarla gelmek zorunda kaldık. Şu an Atina’dayız”

TUTANAK TUTTUK BEKLİYORUZ

Tura çıktıkları andan itibaren mağdur olduklarını kaydeden Ercan yasal işlem için tutanak tuttuklarını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!