Deprem bölgesinde kızamık tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinde kızamık tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1999 00:00

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, son 10 günde Gölçük'teki bazı çadırkentlerde yaşayan 9 çocukta "kızamık" hastalığının saptandığını bildirerek, bölgede yaşayan 14 yaş dahil bütün çocuklara kızamık aşısı yapılmasını istedi.

TTB Merkez Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, deprem bölgesinde yaşanan sorunların arttığına dikkat çekildi. Bölgede görev yapan hekim ve diğer sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek ve bölgede çalışmayı özendirmek için hükümetin hiçbir anlamlı adım atmadığı, bölge halkının sağlık sorunlarına yönelik alınması gereken önlemlerde de yeterli ciddiyeti göstermediği ileri sürüldü.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Kötü barınma ve beslenme koşullarında önemli bir problem olarak ortaya çıkacak olan kızamık hastalığına yönelik sözlü ve ardından da 14 Ekim 1999 tarihindeki yazılı önerilerimize karşın, bölgedeki hedef nüfusu oluşturan (14 yaş dahil) çoçukların kızamığa karşı aşılanması tamamlanmamıştır.

Son 10 gün içerisinde Gölcük-Şirinköy Çadırkent ve Gözlemtepe'de (ikisi 4, üçü 6, ikisi 7, biri 5 ve biri de 12 yaşlarında olmak üzere) toplam 9 çoçukta kızamık hastalığı saptanmıştır. Gölcük'teki en kötü barınma ve beslenme koşullarına sahip yerleşimlerden olan bu çadırkentlerde saptanan vakalar koşullar nedeniyle daha da büyük risklere yolaçabilir.

En kısa sürede 14 yaş dahil bölgedeki tüm çoçuklara önceki aşılama durumlarına bakılmaksızın ve zaman yitirilmeden kızamık aşısı yapılmasını öneriyoruz."

Açıklamada, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Füsun Sayek'in konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne 14 Ekim 1999 tarihinde gönderdiği dilekçeye de yer verildi.
Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!